Joanita de Pagter

Joanita de Pagter studeerde Fiscale Economie. Tijdens haar studie was ze werkstudent bij één van de grootste accountantskantoren van Nederland. “Ik heb er veel over loonbelasting geleerd, omdat ik een paar jaar op die afdeling heb gewerkt. Maar ik vond zoveel meer dingen leuk, dus miste er een stuk diepgang. Daarom besloot ik over te stappen naar Schipper. Hier kan ik in alle aspecten van het ondernemerschap meedenken.”

Bij Schipper staat Joanita veel dichter bij haar klanten. “Ik ben een echt mensen-mens en vind het fijn om klanten beter te leren kennen. Je kunt dan bovendien beter meedenken en adviseren in toekomstige veranderingen.” Joanita behandelt nu niet één fiscaal onderwerp, maar fiscaliteiten in de breedste zin. “Het ene moment kijk ik hoe men een grote BV-structuur het beste in kan richten en een paar uur later adviseer ik hoe een nalatenschap geregeld moet worden. Die afwisseling is ontzettend boeiend.”

Van junior adviseur tot bestuurslid en partner, iedereen werkt samen op gelijkwaardige basis. Dat is heel fijn om te ervaren.

Joanita de Pagter

Resultaat zien

Waar Joanita voorheen met name professionals van grote bedrijven als aanspreekpunt had, heeft ze nu voornamelijk met MKB-ondernemers van doen. “Dit betekent dat ik mijn advies op een andere manier moet overbrengen. Een MKB-er zit meestal niet te wachten op een memo van tien kantjes vol formele bewoordingen. Aan hen moet je je advies heel anders, begrijpelijker en korter overbrengen. Dat was wel even een ommezwaai voor mij. Maar een prettige, want je ziet nu het nut van je werk. Dat je klanten echt helpt om dingen duidelijk te krijgen.”

Op haar beurt wordt Joanita ook weer verder geholpen door Schipper. “Als ik vragen heb, kan ik altijd bij mijn collega’s of leidinggevende terecht. En als je initiatief toont, is hier alle ruimte voor ontwikkeling. Ik ben nogal ambitieus, dus dit spreekt me enorm aan.” Tijdens haar ontwikkelgesprek gaf ze dan ook aan dat ze graag van meer toegevoegde waarde wilde zijn met haar opgedane kennis van loonbelasting. “Ze dachten meteen met me mee. Ik krijg nu de kans om deze adviesrol binnen Schipper op te pakken en wordt daarin ontzettend goed begeleid. Ze kijken daarbij ook hoe je als persoon in elkaar zit, wat je nodig hebt om je doelen te bereiken en hoe zij dat aan kunnen vullen. Je wordt bij Schipper echt gezien. Door iedereen. Want iedereen is uniek en even belangrijk. Van junior adviseur tot bestuurslid en partner, iedereen werkt samen op gelijkwaardige basis. Dat is heel fijn om te ervaren.”

Joanita de Pagter
Junior Belastingadviseur

ONTDEK DE PLUS VAN WERKEN BIJ SCHIPPER
ONTDEK DE PLUS VAN WERKEN BIJ SCHIPPER
Bekijk de fiscale kansen voor jou!