Jaro Musters

HBO Duaal? Vertel!

Na het vwo ging ik op zoek naar een vervolgstudie. Ik houd van cijferwerk en vind het leuk om contact te maken en met mensen in gesprek te gaan. Zo kwam ik uit bij de hbo-opleiding Accountancy. Ik volg deze bij Avans. Ik doe dat duaal, omdat ik daar duidelijk voordelen in zie. Zo kan ik de theoretische kennis direct in de praktijk brengen en doe ik al tijdens mijn studie relevante werkervaring op.

Klinkt logisch. En waarom Schipper Accountants?

Ik heb een bericht op LinkedIn geplaatst. Daarin gaf ik aan dat ik op zoek was naar een stageplek. Een oude kennis die bij Schipper werkt stuurde mij vervolgens een berichtje. Nadat ik hem gesproken had, besloot ik te solliciteren. Het gesprek dat ik had, voelde direct goed. Het stelde me gerust dat ze ook openstaan voor mijn wensen. Ik ben een fanatiek zwemmer en wil zo min mogelijk trainingen missen. Dat kan gewoon! Concreet betekent dit dat ik eerder begin en eerder wegga.

Hoe ziet een gemiddelde week eruit?

Bij deze duale opleiding wissel je een half jaar theorie af met een half jaar praktijk. Dat half jaar praktijk heb ik bij Schipper Accountants in Roosendaal gedaan. Ik werkte vier dagen per week en volgde op vrijdag les. Een ‘vrijdagvak’ was bijvoorbeeld Algemene Economie. Daar werkte ik dan aan via deelopdrachten, die ik moest behalen. Tijdens de zomervakantie werk ik fulltime.

Vrij recent begonnen dus. En kon je direct al iets doen?

Natuurlijk is het in het begin best even moeilijk. Ik startte met het invoeren van administraties. Daarna volgden de eenvoudige btw-aangiften. Inmiddels stel ik ook steeds vaker jaarrekeningen op. Het is leuk dat ik, naarmate ik dieper in het vak kom, ook meer contact heb met collega’s zoals de accountants en fiscalisten. Dat is erg leerzaam. Interessant is ook de verregaande automatisering. Ik sta daar echt van te kijken. ICT-kennis komt hier zeker van pas.

Er wordt sterk op gehamerd dat ik gewoon vragen moet stellen en fouten mag maken. Daar leer je van, vinden ze hier.

Jaro Musters

Knap! En hoe is de begeleiding?

Heel goed! Ik kreeg direct een persoonlijke buddy. Dat werkt erg prettig. Hij is mijn eerste aanspreekpunt, mocht ik vragen hebben of ergens mee zitten. Maar ook andere collega’s zijn bereid om me te helpen. De sfeer is informeel. Ik ben dan wel starter, maar word voor vol aangezien. Alle contacten zijn makkelijk en laagdrempelig. Er wordt ook sterk op gehamerd dat ik gewoon vragen moet stellen en fouten mag maken. Daar leer je van, vinden ze hier.

Hoe zit het met de uitdaging?

Die is er genoeg! Natuurlijk moet ik nog veel leren en veel kennis en ervaring opdoen en dat doe ik graag. Als ik dat eenmaal op zak heb, kan ik toegroeien naar de adviserende rol die ik wil bereiken.

Klinkt pittig. Is het allemaal wel te combineren?

Ja hoor, maar het is een kwestie van goed plannen. Ik kan mijn familie en vrienden nog steeds zien, doe leuke dingen in het weekend en kan bij al mijn zwemtrainingen zijn. Als je iets graag wilt, moet je ervoor gaan!

Wat betekent zwemmen voor je?

Ik heb op nationaal niveau meegedaan, maar nu haal ik dat niet meer. Dat is een bewuste keuze. Ik richt me nu op mijn professionele carrière. Toch blijf ik graag zwemmen. Het zwemmen helpt me om mijn hoofd leeg te maken en het geeft me energie. Soms laat ik een vraagstuk even liggen en dan merk ik dat ik een dag later direct een oplossing zie.

Tot slot, hoe is de omgang met je collega’s?

Heel goed! Het helpt dat we op kantoor een tafeltennistafel hebben. In de pauzes doen we vaak onderling een potje. Erg leuk om te doen en daarmee is het ook gemakkelijker om contact te leggen met je collega’s. Ik begrijp dat iedere vestiging binnen Schipper wel zoiets heeft: tafelvoetbal, darts. Dat spreekt me aan!

Werken bij Schipper Accountants

Benieuwd hoe jij je carrière bij Schipper Accountants kan starten, of ben je toe aan een volgende stap? Bekijk onze vacatures of stuur een open sollicitatie.

ONTDEK DE PLUS VAN WERKEN BIJ SCHIPPER
ONTDEK DE PLUS VAN WERKEN BIJ SCHIPPER
Bekijk onze accountancy vacatures!