Nadia van Herwijnen

Wat doe je?

Het werk als belastingadviseur is erg afwisselend. Geen dag is hetzelfde. Ik bezoek klanten, verzorg aangiftes, maar buig me onder andere ook over de herstructurering van bedrijven. Herstructurering heeft bijvoorbeeld te maken met het verleggen van risico’s of belastingdruk. Je kunt dan denken aan het omzetten van een eenmanszaak of VOF naar een BV. Het aangiftewerk is afwisselend en daardoor ook uitdagend. Er is vaak sprake van bepaalde bijzonderheden waarmee je rekening moet houden. Wij verzorgen de aangiftes inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, dividendbelasting, schenkbelasting en erfbelasting. De accountants verzorgen de aangiftes omzetbelasting.

Dat is belastingadvies in de breedste zin van het woord. Hoe doe je dat?

Ik heb natuurlijk veel contact met onze klanten. Dat zijn mkb-bedrijven in alle soorten en maten. Van de ‘bakker om de hoek’ die een bedrijfsoverdracht overweegt tot een bedrijf dat meerdere vestigingen in het land heeft. Ik ga regelmatig bij klanten langs of ze bezoeken ons kantoor. Vanzelfsprekend heb ik daarnaast veel contact met de collega’s. Leuk is bijvoorbeeld dat ik zelf ook nog werkstudenten en junioren begeleid. Uiteindelijk doe ik natuurlijk het meeste werk van achter mijn bureau. Iedereen heeft zijn eigen werkvoorraad en gaat daarmee aan de slag. Bij ad hoc situaties, en die komen in ons vakgebied regelmatig voor, stemmen we onderling af wie het die dag kan oppakken.

Onderling afstemmen? Gaat dat goed met je collega’s?

We werken ontzettend goed samen. Daar ben ik enorm trots op. We vormen een heel hecht team. Zelf ben ik hier nu iets langer dan een jaar werkzaam en ik ben direct opgenomen in de groep. Het team groeit snel, maar ik weet zeker dat dit ook geldt voor de collega’s die na mij kwamen. De sfeer is enorm positief, dus ik ga met veel plezier naar mijn werk.

Krijg je de ruimte om de beste versie van jezelf te worden?

Wat goed is, is dat we kennis met elkaar delen. Iedere maandagochtend hebben we als collega’s fiscaal overleg. We sparren dan vaktechnisch met elkaar. Loop je met een bepaalde vraag, dan kunnen je collega’s meedenken en adviseren. Andersom word je ook gewezen op bepaalde jurisprudentie die relevant is en bespreken we zaken die spelen, bijvoorbeeld bij de Belastingdienst. Ditzelfde doen we ook nog wekelijks kantoorbreed en dan telefonisch met alle acht vestigingen van Schipper. Hierdoor groei ik in mijn werk. Dat is ook mijn doel. Uiteindelijk wil ik doorgroeien naar zelfstandig belastingadviseur. Die kans krijg ik ook. We bespreken iedere twee maanden welke stappen er nodig zijn. Zo wordt het doel heel concreet en haalbaar. Dat vind ik erg prettig. Ik werk er niet alleen naartoe, maar echt samen met mijn collega’s.

Welke kernwaarde van Schipper spreekt je het meeste aan?

Voor mij is vrijheid het meest kenmerkend voor Schipper. Ik krijg alle ruimte om zelf mijn dagindeling te bepalen. Dat geldt voor de werkzaamheden zelf, maar ook voor mijn aanwezigheid. Iets later komen of iets eerder vertrekken, is eigenlijk nooit een probleem. Je krijgt het vertrouwen dat je je werk goed doet. Die flexibiliteit is voor mij heel belangrijk.

ONTDEK DE PLUS VAN WERKEN BIJ SCHIPPER
ONTDEK DE PLUS VAN WERKEN BIJ SCHIPPER
Bekijk de fiscale kansen voor jou!