Lisa Verolme

In 2022 startte Lisa Verolme als Junior HR Adviseur bij Schipper Accountants. Het is haar eerste baan na het behalen van haar opleiding Human Resource Management. Bij Schipper krijgt Lisa de mogelijkheid om zich door te ontwikkelen, zowel in haar functie als op persoonlijk vlak. Lisa vertelt over haar ervaringen als starter op de arbeidsmarkt en de kansen die Schipper haar biedt.

In je kracht

“Toen ik mijn studie afrondde, twijfelde ik: ga ik een master volgen of werken? Ik zag de vacature Junior HR Adviseur bij Schipper en besloot toch te solliciteren. Ik dacht: word ik aangenomen? Dan grijp ik deze kans. Word ik niet aangenomen? Dan volg ik een master. En het moest zo zijn”, blikt Lisa terug. “Tijdens de sollicitatiegesprekken klikte het meteen. En het bevalt heel goed! Natuurlijk moest ik in het begin mijn draai vinden. Ik was met name bezig met werving en selectie en merkte dat mijn passie daar niet ligt; breed HR-advieswerk past beter bij mij. Ik heb dit toen aangegeven. Dat vond ik spannend, maar ik voelde dat er ruimte voor was. Mijn collega’s reageerden goed en dachten met me mee, dat was heel prettig. Schipper vindt het belangrijk om je in je kracht te zetten.”

Als een spiegel

Nieuwe medewerkers krijgen bij Schipper de kans om deel te nemen aan het Personal Development-traject. “Binnen Schipper noemen we dit PD”, legt Lisa uit. “Omdat ik persoonlijke ontwikkeling belangrijk vind, heb ik meteen ‘ja’ gezegd. In vier verschillende modules, met bijbehorende opdrachten en leervormen, heb ik ontzettend veel over mezelf en mijn collega’s geleerd. Je maakt op een andere manier kennis met elkaar, deelt tips en vindt herkenning in elkaars ervaringen. Daarnaast kies je een collega als coach, die je begeleidt in dit traject en waarmee je over je ontwikkeling en leerdoelen kan sparren. Dat werkt echt als een spiegel.”

Schipper vindt het belangrijk om je in je kracht te zetten

Lisa Verolme

Buiten de comfortzone

Inmiddels heeft Lisa het PD-traject afgerond. “Ik ben er zelfverzekerder en assertiever door geworden”, vindt Lisa. “Toen ik bij Schipper startte, keek ik de kat uit de boom en voelde ik me echt een junior. Door hiermee aan de slag te gaan, ben ik gegroeid. Laatst was er een lunchbijeenkomst in Rotterdam, waar we een HR-update gaven aan alle medewerkers van die vestiging. Ik werd gevraagd om een collega te vervangen. Ik had nee kunnen zeggen, maar ik heb het toch gedaan. Wat kon er nou eenmaal misgaan? Ik ben een perfectionist en wil alles graag goed doen. Door PD heb ik dit los kunnen laten. Ik stap nu meer uit mijn comfortzone.”

De grootste plus van Schipper

“Dat Schipper medewerkers kansen biedt voor persoonlijke ontwikkeling, vind ik de grootste plus van het werken bij Schipper”, zegt Lisa. “Wie ben je? Wat vind je belangrijk? En waar ben je goed en minder goed in? Het is mooi dat Schipper dit faciliteert en de ruimte geeft om jezelf, ook buiten je werk om, te ontplooien. Het is aan jou of je deze mogelijkheid grijpt of niet. Dat ik dit, samen met leeftijdsgenoten, al aan het begin van mijn carrière kon ontdekken, maakt het extra krachtig. Ik ben blij met deze geboden kans; PD heeft mij geholpen om te zeggen wat ik denk en mezelf te laten zien.”