Esther Bierkens

Senior Adviseur Accountancy, wat houdt dat in?

Ik werk op het kantoor van Schipper Accountants in Roosendaal. In mijn functie ben ik medeverantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het kantoor. Ik stuur met name de medewerkers aan. Daarnaast heb ik veel contact met onze klanten.

Waarover heb je contact met klanten?

Ons doel is ondernemers zo goed mogelijk te helpen bij het realiseren van hun ambities. Dat betekent dat we regelmatig sparren over hun toekomst. Hoe ziet die eruit en welke behoefte heeft een ondernemer om daar te kunnen komen? Daarbij is ons blikveld enorm breed. Afhankelijk van de levensfase van onderneming en ondernemer, bespreken we zaken als personeel, financieringen, bedrijfsoverdracht en groei. Bij iedere vraag en ambitie is actuele managementinformatie nodig. Om die reden ondersteunen we ondernemers bij het digitaliseren van hun boekhouding. Grip op hun onderneming zorgt direct al voor veel rust in het hoofd.

Dat betekent veel praten dus?

Het betekent vooral goed luisteren en de juiste vragen stellen!

Doe je dat alleen?

Ons werk is altijd teamwork. Zéker bij Schipper Accountants. Om onze klanten steeds zo goed mogelijk te bedienen, heb ik dagelijks overleg met de assistent-accountants binnen het team. Mooi is dat we daarbij van elkaar leren. We hebben daarnaast veel kennis in eigen huis en kunnen ondernemers optimaal adviseren. Daarvoor kan ik snel schakelen met onder andere fiscalisten, juristen en pensioenadviseurs.

Waarom koos jij eigenlijk voor Schipper Accountants?

Naast de baan met de aantrekkelijke combinatie aan werkzaamheden binnen en buiten kantoor, spreekt de organisatie me bijzonder aan. Veel accountskantoren zeggen dat de medewerkers centraal staan, maar hier merk ik elke dag dat dit ook daadwerkelijk zo is. Naast onze focus op de ambities van ondernemers, is de ontwikkeling van medewerkers een belangrijk aandachtspunt. Je wordt gezien, gewaardeerd en krijgt alle kansen om te groeien in je werk en als mens. Je wordt, met andere woorden, oprecht gestimuleerd om de beste versie van jezelf te worden. Prettig daarbij is dat Schipper Accountants groot genoeg is om alle disciplines in eigen huis te hebben, maar gelijktijdig in staat is de lijnen kort te houden. Het is daarmee een opvallend toegankelijk accountantskantoor.

Veel accountskantoren zeggen dat de medewerkers centraal staan, maar hier merk ik elke dag dat dit ook daadwerkelijk zo is

Wat zijn jouw ambities met kantoor Roosendaal?

We gaan dit kantoor nadrukkelijker op de kaart zetten. We hebben veel mooie Roosendaalse bedrijven als klant en we willen hen nóg meer bedienen vanuit Roosendaal zelf. Om die reden zijn we een wervingscampagne gestart om nieuwe collega’s te werven. We komen met name graag in contact met mensen die in kansen denken en willen meegroeien met ons kantoor. Verder zetten we in op lokale zichtbaarheid, onder andere door meer aan te sluiten bij lokale netwerken en events.

Vandaar ook de sponsoring van Rugby Club RCC?

Schipper Accountants is de nieuwe shirtsponsor van RC RCC. Die sponsoring kun je zeker in het licht zien van lokale zichtbaarheid. Van huis uit ben ik nauw bij de rugbysport betrokken. Het is mooi om parallellen te zien. Bij rugby draait het veel om respect voor elkaar en bij RCC wordt volop geïnvesteerd in nieuw talent. Dat sluit nauw aan bij de manier waarop Schipper Accountants zich hard maakt voor de ontwikkeling en persoonlijke groei van medewerkers. Daarnaast staat vitaliteit bij ons hoog op de agenda. Sport is belangrijk en dat doen we regelmatig samen. Ik ben ervan overtuigd dat je alleen het beste uit jezelf kunt halen als je lekker in je vel zit.

We zijn op zoek naar nieuwe collega’s, onder andere voor kantoor Roosendaal. Bekijk alle actuele vacatures via onderstaande link.

ONTDEK DE PLUS VAN WERKEN BIJ SCHIPPER
ONTDEK DE PLUS VAN WERKEN BIJ SCHIPPER
Bekijk onze accountancy vacatures!