Een groeiende onderneming

Ik wil mijn personeelsbeleid vormgeven

Uw onderneming groeit. Dat is mooi. Dit betekent dat de producten of de diensten, die u aanbiedt, bij een breed publiek aanslaan. De kans is groot dat u al één of enkele medewerkers in dienst heeft. In deze eerste fase van de groei is dit vaak een natuurlijk proces. We zien regelmatig dat de eerste medewerkers vrienden of bekenden zijn. Medewerkers dus die zich, net als u, voor de volle honderd procent inzetten voor uw bedrijf. Naarmate het personeelsbestand groeit, groeit echter ook de behoefte om grip te krijgen op dit aspect van uw bedrijf. Een passend personeelsbeleid is dan nodig.

Personeelsbeleid vormgeven

Zodra u meer dan circa tien medewerkers in dienst heeft, passeren steeds vaker zaken als ziekteverzuim en disfunctioneren de revue. Zaken waarvan u als ondernemer weet dat u daar iets mee moet. Het ad hoc nemen van beslissingen werkt immers niet meer en niet alleen u, maar ook uw werknemers willen weten waar ze aan toe zijn. Het opstellen van een personeelsbeleid helpt hierbij. Het is cruciaal om deze fase tijdig te signaleren en met de adviseurs van Schipper rond de tafel te gaan om strategisch na te denken over de inzet van uw personeel.

Personeelsbeleid en strategische planning

Dit betekent dat wij samen met u aan de slag gaan met een groeibestendig personeelsbeleid. Dit kan variëren van ongeveer 1 tot 5 jaar vooruit. Natuurlijk bepalen we dit in overleg en sluit dit aan bij de scope van uw organisatieontwikkeling. Belangrijk vraagstuk hierbij is: stel deze groei zet door, wat voor functies ontstaan er dan en welke kennis en vaardigheden heeft u in de onderneming nodig? Hebben we dit in kaart, dan bekijken we uw huidige personeelsbezetting. Door de huidige en toekomstige situatie naast elkaar te leggen, zien we de belangrijkste speerpunten. Hiermee geven we invulling aan een strategisch HR plan dat synchroon loopt aan de groei die uw bedrijf doormaakt.

personeelsbeleid

Betrek de medewerkers bij uw plannen

Hoe verleidelijk het ook is om uw aandacht te richten op groei, nieuwe producten of een nieuw pand, is het nu het moment om uw medewerkers te betrekken bij deze ontwikkelingen. Als u dit doet, voelen zij zich meer betrokken bij uw bedrijf, gaan ze beter presteren en wordt de kans kleiner dat ze een andere baan zoeken. Juist door proactief na te denken over de inzet van uw medewerkers en hier helder en transparant over te communiceren, is uw organisatie klaar voor de toekomst.

Heeft u vragen of wilt u advies over het vormgeven van uw personeelsbeleid? Neem vandaag nog contact op om een afspraak te maken met één van onze adviseurs. Klik hier om meer te lezen over onze andere diensten op het gebied van personeel.