Henri Gieskes

Wat doe je?

Als assistent-accountant verwerk ik de administratie van onze klanten in een boekhoudpakket. We werken veelal met Twinfield en Exact Online. Sommige klanten leveren hun administratie maandelijks aan, anderen per kwartaal. Klanten die hun eigen boekhouding doen, delen voornamelijk hun cijfers één keer per jaar met ons zodat wij de jaarrekening kunnen opmaken. Als ik de administratie ingevoerd heb en alles staat goed in het systeem, kunnen we het verder verwerken. Bijvoorbeeld in een btw-aangifte of de jaarrekening. Dat laatste doen we met het softwareprogramma Caseware. 

Dat klinkt als veel bureauwerk

Dat klopt, ik werk meestal achter een computer. Maar dat wil niet zeggen dat het eenzaam of saai werk is. Sowieso heb ik regelmatig contact met de (senior-)accountant, die alles wat ik doe, reviewt. Verder heb ik een aantal directe collega’s. Over en weer kunnen we bij elkaar terecht als we vragen hebben. Zo leren we van elkaar. Zelf geniet ik vooral van complexe jaarrekeningen. Ik hou van de uitdaging en het vinden van antwoorden op ingewikkelde vraagstukken. De noodzaak om te blijven nadenken, maakt het werk voor mij aantrekkelijk.

Wanneer ben je trots op je werk?

Ik ben vooral trots als ik een goede jaarrekening oplever, zonder correctie van de (senior-)accountant. Daarnaast hoor ik ook graag wat de reactie van de klant is. Ik vind het krijgen van feedback belangrijk, zodat ik me kan blijven ontwikkelen.  

Waarom vind je het belangrijk om jezelf te ontwikkelen?

Eerlijk gezegd heb ik daar een aantal jaren nauwelijks aandacht aan besteed. Nu ik besef hoe belangrijk dit is, grijp ik kansen aan. Schipper biedt vakinhoudelijke PE-trainingen aan en ‘GoodHabitz’ trainingen, die meer gericht zijn op je persoonlijke ontwikkeling. Ik probeer deze zoveel mogelijk te volgen. Laatst nog deed ik even in de lunchpauze een ‘GoodHabitz’ training, die gericht was op eigenaarschap. Daarin werd aandacht besteed aan zaken alsik wil het, ik kan het en ik maak het waar. Verder volg ik een personal development traject, waarbij ik veel over mezelf leer.

Welke kernwaarde van Schipper telt voor jou?

Ik herken me in alle vier de kernwaarden: verbinding, vakmanschap, vooruitgang en vrijheid. Toch is die laatste voor mij het meest onderscheidend. De vrijheid die ik ervaar is groot. Als ik wil thuiswerken, kan dat en ik heb nog nooit gehad dat een verlofaanvraag niet werd gehonoreerd. Dat geldt voor ons allemaal. Ik heb nog geen collega ontmoet die hierin ook maar enige beperking ervaart. 

Wil jij ook de beste versie van jezelf worden? Neem dan een kijkje bij onze vacatures en wie weet zien we je snel!