Roy Schuitemaker

Hij volgde zijn meewerk- én afstudeerstage bij Schipper Accountants en kwam na het behalen van zijn hbo-opleiding Accountancy in 2015 in dienst. Applicatiebeheerder en Privacy Officer Roy Schuitemaker heeft in die bijna tien jaar bij Schipper flink wat stappen gezet. Roy: “Ik vind het belangrijk om mezelf door te ontwikkelen. Dit kan bij Schipper op veel verschillende manieren.”

Weer terug bij Schipper

“Ik ben als Junior Assistent Accountant bij Schipper gestart”, blikt Roy terug. “Maar het samenstellen van jaarrekeningen en het verzorgen van btw-aangiftes paste mij toch minder dan gedacht. Ik was er toen van overtuigd dat ik Financial Controller wilde worden en ging daarom korte tijd bij een andere organisatie aan de slag. Daar bleek dat er geen ruimte voor flexibiliteit en vrijheid was. Bij Schipper had ik dat wel, dus na een paar weken keerde ik weer terug. En weet je wat het verhaal nog mooier maakt? Toen ik wegging, werd er een vervanger voor mij aangenomen. Toen ik terugkwam, ging mijn vervanger weg. Maar ook hij kwam binnen een paar weken weer terug bij Schipper. Dat zegt genoeg, toch?”

Werkprocessen digitaliseren en standaardiseren

Eenmaal terug, ging Roy aan de slag als consultant Schipper Online. “Samen hebben we bekeken wat bij mij past”, vertelt Roy. “Klanten ondersteunen in het opzetten en inrichten van hun online boekhouding vond ik interessant. Dit heb ik een aantal jaar met plezier gedaan. Eind 2019 werd ik gevraagd of ik dit werk intern wilde gaan doen. Zo werd ik Applicatiebeheerder. Dit houdt in dat ik zoveel mogelijk werkprocessen in onze werkomgeving AFAS digitaliseer en standaardiseer. Ons doel is om het werk voor onze collega’s zo makkelijk mogelijk te maken.” Daarnaast ondersteunde Roy de Privacy Officer van Schipper. Roy: “Toen hij wegging, werd ik benaderd of ik hem op wilde volgen. Privacywetgeving vind ik boeiend, dus die kans greep ik. Samen met de Security Officer zorg ik er onder andere voor dat onze organisatie voldoet aan de wettelijke vereisten op het gebied van de AVG.”

Als ik kijk waar ik nu sta, ben ik ontzettend gegroeid. Als professional en als persoon

Roy Schuitemaker

Win-winsituatie

Voor beide functies volgde Roy opleidingen. “Met het Succesbeheer Traineeship van AFAS werd ik binnen een paar maanden opgeleid tot Applicatiebeheerder”, zegt Roy. “Om Privacy Officer te worden, volgde ik de training Certified Data Protection Officer (CDPO). Een intensieve, driedaagse en Engelstalige cursus, maar ik ben blij dat ik het certificaat op zak heb. In korte tijd deed ik veel relevante kennis op, waardoor ik mijn werk nog beter kan uitvoeren. En Schipper heeft deze kennis nu ook in huis; een mooie win-winsituatie. Ik vind het fijn dat Schipper mij hierin heeft gefaciliteerd, zowel in kosten als in studietijd.”

Van junior naar specialist

Gestart als junior en nu specialist in zijn vak: Roy greep de aangeboden ontwikkelingsmogelijkheden met beide handen aan. Roy: “Toen ik bij Schipper startte, kwam ik net uit de schoolbanken. Als ik dan kijk waar ik nu sta, ben ik ontzettend gegroeid. Als professional en als persoon. Door de opgedane kennis en ervaring ben ik comfortabel geworden in mijn werk en is mijn zelfvertrouwen gegroeid. Collega’s nemen mijn adviezen aan en vragen mij om hulp, dat is voor mij een bevestiging. Ik vind het belangrijk om mezelf uit te blijven dagen. Schipper biedt die ruimte. Je moet daar natuurlijk wel voor openstaan; laten zien dat je het wil en je interesses aangeven. Als je goed blijft communiceren met je werkgever, creëer je die kansen zelf. Ik kan wel zeggen dat ik daar het voorbeeld van ben.”