int(11409)

Geef uw vermogen slim door aan de volgende generatie

Estate planning

Wie tijdens zijn of haar leven vermogen heeft opgebouwd, wil vaak dat dat vermogen op een goede manier overgaat naar een volgende generatie. Of het nu gaat om een bedrijf, huis of ander bezit, het is logisch dat u er een goede bestemming voor wilt als u er niet meer bent. Het is verstandig om daarover bij leven al na te denken. Door tijdig de juiste stappen te zetten, kunt u uw vermogen zo gunstig mogelijk overgedragen aan uw nabestaanden. U hoeft echt niet zeer vermogend te zijn om uw erfenis te plannen. Wilt u als ondernemer de continuïteit van uw bedrijf waarborgen of wilt u uw particuliere vermogen fiscaal optimaliseren? Wij gaan dan graag met u in gesprek.

Estate planning en financiële planning

Het plannen van uw nalatenschap noemen we met een Engelse term ‘estate planning’, ofwel vermogensplanning. Dit betekent dat u op een rij zet hoe u op een fiscaal en juridisch zo gunstig mogelijke manier uw vermogen kunt doorgeven aan de volgende generatie. Daarmee voorkomt u dat nabestaanden onnodig veel inkomsten- of erfbelasting zijn verschuldigd. De adviseurs van Schipper Accountants zijn gespecialiseerd in adviezen die zich richten op de juridische en fiscale begeleiding van de overgang en instandhouding van (familie)vermogens. Daarbij kijken we breder dan vermogensplanning alleen.

Wij ondernemen met u mee Wij ondernemen met u mee
Estate Planning Is Onderdeel Van Uw Financiële Planning

Ontzorgen voor vandaag en morgen

Vertrouwenspersoon

Uitgangspunt bij onze advisering is uw wens, die staat centraal. Wat wilt u, waar wordt u gelukkig van en hoe kunnen we dat realiseren? Om die reden is het belangrijk om elkaar regelmatig te spreken. Als vertrouwenspersoon volgen we graag uw levenscyclus. Op tal van momenten zijn onze adviezen van waarde. Daarbij kunt u denken aan omstandigheden in uw persoonlijke leven zoals geboorte, huwelijk en overlijden van uw naasten, maar ook omstandigheden binnen uw bedrijf, zoals een bedrijfsoverdracht of emissie van aandelen. Als u in de herfst van uw leven komt, is het belangrijk dat de zaken rondom het overdragen van uw vermogen aan de generatie(s) na u, goed geregeld zijn.

Onze diensten

Als full-service dienstverlener hebben we over de volle breedte van uw financiële planning de juiste expertise in huis. Dit betekent dat wij u een breed scala aan diensten kunnen aanbieden. We werken met een team van specialisten dat zich specifiek bezighoudt met estate planning, financiële planning en alles wat daarbij komt kijken. Op deze manier bundelen we onze kennis met als doel meer verdieping, meer efficiency en meer kwaliteit te bieden bij deze generatie overstijgende vraagstukken. U kunt een beroep op ons doen voor onder meer de volgende diensten:

Onze adviseurs zijn oprecht betrokken en investeren graag in persoonlijk contact en een duurzame relatie. Wat speelt er in uw situatie, privé of binnen uw bedrijf? Hoe ziet u uw eigen toekomst en die van uw bedrijf? Wat wilt u graag regelen voor nu en later? Door de juiste vragen te stellen, komen we tot de kern van onze dienstverlening.

Wij ondernemen met u mee Wij ondernemen met u mee
Estate planning is onderdeel van uw financiële planning

Uw financiële toekomst

Estate planning is onderdeel van uw financiële planning

Bij Schipper Accountants beschouwen we estate planning als een onderdeel van uw totale financiële planning. Wij hebben daarbij namelijk ook oog voor vermogensbeheer, bedrijfsopvolging, pensioenregeling en de op de lange termijn gewenste bestedingsruimte. De belastingdruk speelt daarbij steeds een belangrijke rol. Met andere woorden, estate planning richt zich met name op manieren om de toekomstige nalatenschap zo klein mogelijk te maken en daarmee de totaal verschuldigde vermogens- of erfbelasting te beperken. Bij financiële planning spelen daarnaast ook zaken als schenkbelasting, erfrecht, het huwelijksvermogensrecht en het fiscaal recht.

Actueel

Persoonlijk contact

Heeft u vragen, wilt u advies of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Onze specialisten hebben alle benodigde kennis en kunde voor u in huis en denken graag met u mee over de beste manier om uw vermogen over te dragen aan een volgende generatie. Neem via onderstaande gegevens contact op met één van onze adviseurs.

Samen doorpraten?

Silvie Rasenberg

076 - 30 34 637

Marijke Roozemond

0166 - 60 12 76

Eva van der Heiden

010 - 29 21 538