Harmen Verwijs

Vrijheid, flexibiliteit en vertrouwen. Dat zijn voor content marketeer Harmen Verwijs de belangrijkste waarden binnen zijn werk bij Schipper Accountants. Ook aandacht voor vitaliteit is voor Harmen waardevol. Met zijn laatste workation in Kaapstad en door regelmatig mee te doen aan gezamenlijke sportieve activiteiten, brengt Harmen deze waarden in de praktijk.

Sparringpartner voor ondernemers

Harmen kwam in 2021 in dienst bij Schipper Accountants. “Hiervoor werkte ik ruim zes jaar bij een reclamebureau”, vertelt Harmen. “Ik vond dat het tijd was voor een vervolgstap en wilde me meer specialiseren in mijn functie. Daar kreeg ik bij Schipper de kans voor. Wat ik precies doe? Ik creëer content voor onze drie labels Schipper Accountants, Sigma Personeelsdiensten en Groenewegen & Lukaart en houd me bezig met de vormgeving van documenten, brochures en online uitingen. Het is divers en zichtbaar werk, dat maakt het leuk. Daarnaast vind ik het uitdagend om de soms toch wel complexe inhoud van onze diensten begrijpelijk te maken. Ook ik ben geen specialist in het accountancyvak, dus ik bekijk de verschillende onderwerpen met een open blik. Ik dacht altijd dat accountancy saai was, maar dat valt reuze mee”, lacht Harmen. “Het gaat veel verder dan het opmaken van een jaarrekening. Als sparringpartner voor ondernemers speelt een accountant een belangrijke rol.”

Werken op afstand

Toen Harmen bij Schipper startte, was de coronapandemie net voorbij. “Ik sprak met mijn manager over het nieuwe thuiswerkbeleid en de mogelijkheden van werken op afstand, óók vanaf een zonnige bestemming”, zegt Harmen. “Hij begreep goed waar mijn behoefte lag. Zodoende werkte ik begin januari 2022 een paar weken vanaf Curaçao.” Precies twee jaar later, in januari 2024, vloog Harmen voor een workation van vijf weken naar Kaapstad. “De winter is niet mijn seizoen. Ik heb ieder jaar last van een winterdip; ik ben minder actief en zit niet lekker in mijn vel. De zon en warmte geven mij energie. Zeker mentaal merk ik dat goed aan mezelf. Ik ben dan veel productiever, ook in mijn werk.”

Een workation is voor mij dé manier om, letterlijk en figuurlijk, afstand te nemen van patronen en nieuwe impulsen te krijgen

Harmen Verwijs

Nieuwe impulsen

De dagelijkse routine doorbreken, opladen en inspiratie opdoen in een nieuwe omgeving. Dat is voor Harmen de voornaamste reden om op workation te gaan. “Voor mij is dit dé manier om, letterlijk en figuurlijk, afstand te nemen van patronen en nieuwe impulsen te krijgen. Ook voor mijn werk is dat belangrijk. Hoe ik mijn dagen daar indeelde? Ik startte vroeg, ontbeet buiten de deur of nam een langere lunchpauze. Even vitamine D opsnuiven tijdens een wandeling door het park. Daarna ging ik weer met frisse energie verder en werkte ik ’s avonds langer door. Door mijn werkzaamheden is werken op afstand voor mij makkelijk te organiseren. Natuurlijk besef ik dat dit per functie verschillend is. Ik vind het fijn dat ik voor veel werkzaamheden niet aan werkplekken en -tijden gebonden ben. Schipper biedt mij die flexibiliteit en er is wederzijds vertrouwen.”

Investeren in vitaliteit

Waar Harmen ook energie van krijgt, is sporten. Harmen: “Schipper heeft ieder jaar een eigen fitkalender met gezamenlijke sportieve activiteiten, zoals mountainbiken, padellen of een les essentrics. Ik vind dit een goede manier om met een nieuwe sport kennis te maken. Vorig jaar organiseerden we Kamp Schipper, ons complete team deed daaraan mee. Het is leuk om op deze manier, buiten het werk om, collega’s beter te leren kennen.” Harmen vindt het fantastisch dat Schipper deze mogelijkheden biedt. “Schipper laat zien dat ze op verschillende manieren investeert in de vitaliteit van haar medewerkers. Vrijheid is één van onze kernwaarden, maar het is niet zomaar een mooi woord. Schipper geeft mij het vertrouwen om mijn werk te organiseren op mijn manier. Dat is voor mij vrijheid!”