Eva van der Heiden

Jij studeerde toch fiscaal recht?

Ik studeerde aan de Erasmus Universiteit en werkte toen twee dagen per week als werkstudent bij een accountantskantoor. Na mijn studie ben ik gestart bij Schipper Accountants.

Waarom Schipper Accountants?

Ik maakte met dit accountantskantoor kennis tijdens mijn studie. Dat was tijdens de jaarlijkse Fiscale Bedrijvendag in de Rotterdamse Kuip. Bijzonder was dat ik eigenlijk direct een klik voelde met de collega’s die daar aanwezig waren. In de loop van de dag leerde ik meer over het kantoor. Omdat ik al ergens aan de slag was, heb ik de tijd genomen om een definitieve beslissing te nemen. Het was fijn dat Schipper Accountants mij die tijd gunde. We hadden regelmatig contact, maar ik werd nergens in gepraat. Uiteindelijk heb ik voor Schipper gekozen, vanwege het goede gevoel dat ik had.

Klopte je goede gevoel met de werkelijkheid?

Helemaal! Ik heb een goede start kunnen maken en heb op een prettige manier kunnen kennismaken met het kantoor en met het werk inhoudelijk. Ik ben nu tien maanden aan de slag en ik kan nog steeds bij alle collega’s aankloppen met vragen. Dat vind ik prettig, niemand geeft me ooit het gevoel dat ik teveel vraag.

Je werkt als belastingadviseur. Wat houdt dat in?

Het werk is behoorlijk divers. Een belangrijk onderdeel is het verzorgen van de aangiftes inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting. Een enkele keer komen daar aangiftes erfbelasting of schenkbelasting bij. Dat doe ik voor mkb-bedrijven, maar ook eenmanszaken of particulieren. Overigens stel ik niet enkel aangiftes op. Zo stel ik bijvoorbeeld ook overeenkomsten op en verzorg ik de documenten voor dividenduitkeringen. Als klanten vragen hebben, probeer ik die zo goed mogelijk uit te zoeken en te beantwoorden.

Is dat gesneden koek of leer je veel?

Ik leer enorm veel. Het is belangrijk dat ik eerst deze basis goed beheers. Ik merk dat de aangiftes gaandeweg ingewikkelder worden. Uitdagend! Wat mij erg leuk lijkt, is om op termijn meer contact met klanten te hebben. Nu ga ik af en toe met een collega mee. Ik zie dat daarvoor veel nodig is: vakinhoudelijke kennis, maar ook goede communicatieve vaardigheden.

Beschik jij daar ook over?

Mijn universitaire opleiding was behoorlijk theoretisch. Daarom start ik binnenkort met de opleiding tot Register Belastingadviseur. Daar heb ik zin in. Ik spijker dan niet alleen mijn vakinhoudelijke kennis bij, maar leer ook veel over communicatieve- en adviesvaardigheden.

Hoe word jij bij Schipper de beste versie van jezelf?

Door de vrijheid die ik heb om mijn werk te doen op de manier die ik denk dat goed is. En door tegelijkertijd veel samen te werken. Iedereen staat voor je klaar. Zo krijg ik de kans om veel te leren en door te groeien.

Wil jij ook de beste versie van jezelf worden? Neem dan een kijkje bij onze vacatures en wie weet zien we je snel!

ONTDEK DE PLUS VAN WERKEN BIJ SCHIPPER
ONTDEK DE PLUS VAN WERKEN BIJ SCHIPPER
Bekijk de fiscale kansen voor jou!