Patrick van Raamsdonk

Wat houdt het werk van een Senior Adviseur Accountancy in?

Kort gezegd: ik ben de klantadviseur voor de dga-ondernemer in het mkb-segment. Vanzelfsprekend begeleiden de (junior) collega’s vanuit Schipper Accountants ondernemers bij hun administratie. Periodiek heb ik contact met de ondernemer om gezamenlijk te sparren over actuele ontwikkelingen en strategische keuzes zoals een investeringsverplichting, overname of herstructurering. Als tekeningsbevoegd accountant ben ik mede eindverantwoordelijk voor de jaarrekening en de fiscale aangiftes.

Hoe word je dat?

Ik heb natuurlijk mijn accountantstitel op zak. Daarnaast heb ik veel (werk)ervaring. Ik heb ruim twintig jaar bij één van de grotere accountantskantoren in Nederland gewerkt.

Interessant! En toch koos je voor Schipper Accountants?

Dat klopt. Ik heb bewust de overstap gemaakt naar een middelgroot kantoor met het mkb als core business. Dat spreekt me aan, omdat ik daardoor nu bij de eindverantwoordelijke aan tafel zit. Een dga kan direct zelf knopen doorhakken. Dat werkt heel prettig.

Welke meerwaarde bied jij die dga?

Mijn vaktechnische kennis en ervaring stellen mij in staat altijd op zoek te gaan naar een oplossing. Vaak is in ons werk heel duidelijk wat er niet kan. Ik draai het graag om: ik weet wat het speelveld is en probeer dan slim en creatief te kijken naar wat er allemaal nog wel kan. Als het lukt om een klant te verrassen met een goed advies, maakt dat mijn dag goed.

Hoe is de werksfeer?

Ik vind dit een sociaal bedrijf, met oog voor de medewerkers. De werksfeer is redelijk informeel. In dit vak sta je nooit stil. Het is prettig om te zien dat Schipper mij en mijn collega’s faciliteert om de persoonlijke ambities na te streven. De online PE Academy heeft een breed aanbod, zowel wat betreft soft skills, hard skills als wet- en regelgeving.

Hoe word jij bij Schipper de beste versie van jezelf?

Ik vind het belangrijk om een visie te hebben op hetgeen je wil bereiken. Dat betekent in mijn ogen soms ook dat je je hoofd boven het maaiveld moet uitsteken. Dat kan bij Schipper. Er is een open cultuur, je kunt zeggen wat je wilt en iedereen is gedreven genoeg om elkaar vooruit te helpen.

Welke kernwaarde van Schipper spreekt je aan?

Voor mij springen de kernwaardes vrijheid en verbinding eruit. Vrijheid omdat je zelf bepaalt hoe hoog je je lat wilt leggen. Daarnaast past vrijheid bij de manier waarop je de ruimte krijgt om te ontwikkelen en invulling te geven aan de nieuwe manier van werken. Verbinden is daarnaast wezenlijk. Het is belangrijk dat we werken aan de onderlinge verbinding. Daarnaast zoek ik verbinding met andere kantoren van Schipper en de andere disciplines. Ik wil graag als ‘wij’ gaan praten in plaats van in ‘wij en zij’. Dat komt onze dienstverlening en toegevoegde waarde voor de klanten en medewerkers ten goede.

Wil jij ook de beste versie van jezelf worden? Neem dan een kijkje bij onze vacatures en wie weet zien we je snel!

ONTDEK DE PLUS VAN WERKEN BIJ SCHIPPER
ONTDEK DE PLUS VAN WERKEN BIJ SCHIPPER
Bekijk onze accountancy vacatures!