Naast zakelijke overwegingen spelen vaak ook emotionele afwegingen een rol. Juist daarom is het belangrijk om een bedrijfsovername te laten begeleiden door adviseurs met verstand van zaken, en met oog voor het proces. Met een team van specialisten loodsen wij u stap voor stap door een overnametraject, zakelijk en professioneel betrokken.

We werken samen, persoonlijk en transparant

Overnametrajecten vragen vaak een behoorlijke voorbereiding en nemen veel tijd in beslag. We hechten daarom veel waarde aan een persoonlijke en transparante samenwerkingsrelatie. Wederzijds vertrouwen is in onze ogen een belangrijke voorwaarde voor succes. Door het open en eerlijk uitspreken van verwachtingen en wensen, weten we dat uw- en onze inzet gericht is op het realiseren van de beste deal. Daarbij zijn we duidelijk over de verschillende stappen die nodig zijn om tot een succesvolle overname te komen.

Ik wil een bedrijf overnemen

Stap voor stap

We onderscheiden diverse stappen in een overnametraject, die we gezamenlijk met de ondernemer vaststellen. Geen traject is namelijk identiek, het is altijd maatwerk. Een belangrijke stap in de voorbereiding is het waarderen van het over te nemen bedrijf. Daarna volgen onder andere het opstellen van een bieding, de onderhandelingen en het sluiten van een intentieovereenkomst. Het due diligence-onderzoek, ook wel bekend als het ‘boekenonderzoek’, volgt daarop. Dit leidt doorgaans tot nieuwe onderhandelingen en uiteindelijk tot het sluiten van de overeenkomst en de afwikkeling van de transactie. Onze adviseurs gaan daarbij in iedere stap voor de beste deal voor u.

Oog voor een succesvol vervolg

Kenmerkend voor onze manier van werken is onze betrokkenheid, óók in de eindfase van een overname. We richten ons niet alleen op de beoogde transactie, maar ook op een succesvol vervolg. Om die reden blijven onze adviseurs, zoals de accountant, fiscalist of personeelsadviseur, betrokken om de integratie van bedrijfsprocessen en de samenwerking tussen de verschillende medewerkers succesvol vorm te geven. Zo neemt u niet alleen een bedrijf over, maar bent u klaar voor de toekomst.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem vandaag nog contact op om een afspraak te maken met één van onze adviseurs.