Jos Maaskant

“Wat ik bijzonder vind aan mijn werk is dat je dicht bij de klanten staat. Je staat ze bij op de momenten dat ze belangrijke beslissingen moeten nemen in het leven. Denk aan de start van een bedrijf waarbij je het bedrijf vanaf nul helpt op te zetten of juist tijdens het begeleiden van een overdracht van bijvoorbeeld vader op zoon.

Ik werk als Senior Belastingadviseur bij Schipper. In 2005 maakte ik de overstap van een ‘big four kantoor’. Dit was voor mij een logische stap. Schipper zit lokaal dus dichtbij de klant en juist het persoonlijke contact vind ik belangrijk. Ik werk vanuit ons kantoor in Goes. Mijn klantenbestand is ontzettend breed: controleklanten, relaties van verschillende omvang; het vliegt alle kanten op. Er zijn natuurlijk zaken die elke dag, maar in verschillende vormen terugkomen. Hierbij kun je denken aan jaarrekeningen, aangiftes en natuurlijk het adviseren van klanten. Tegelijkertijd is elke dag anders. Ik ben bijvoorbeeld net gebeld door iemand van de controleafdeling met een vraag over de innovatie box. Daarvoor was ik bezig met een vraag over fiscale eenheid vennootschapsbelasting en tussendoor lopen collega’s binnen met vragen over de btw. En dan is de ochtend alweer voorbij! Voor mij is dat heel normaal: je bent met veel aspecten tegelijkertijd bezig. Dat maakt mijn werk uitdagend en veeleisend.

Wat ik bijzonder vind aan mijn werk is dat je dicht bij de klanten staat. Daarnaast is het werk zeer divers. Elke dag is anders, dat maakt mijn werk uitdagend.

Jos Maaskant

Altijd ruimte voor ambities

Mijn ambitie is om mijzelf te blijven ontwikkelen. Als je merkt dat je stil staat, geef dan gas. Je krijgt namelijk alle ruimte om te groeien. Er is bij Schipper altijd ruimte voor jouw ambitie. Ik vind dat het mooie van het werken bij Schipper: je krijgt de mogelijkheid om je eigen werk in te richten. Als je laat zien dat je de verantwoordelijkheid aan kan, dan is veel mogelijk. Dat is erg prettig. Vertrouwen daarbij is natuurlijk ontzettend belangrijk. Doordat we lokaal actief zijn in de verschillende regio’s is ons klantenbestand divers. Heb je interesse in een bepaalde branche? Dan ben je vrij je hierin te specialiseren. Natuurlijk ben je wel gebonden aan je prioriteiten, maar je krijgt zeker de ruimte voor dit soort initiatieven. Dat is de kracht van Schipper.

Kantoorbarbecues en personeelsuitjes

Bij Schipper zien we graag dat iedere collega bereid is en de wil heeft om voor de relatie het optimale resultaat te bereiken. Klantfocus hebben is daarom voor ons erg belangrijk. Mijn tip: wees altijd jezelf en leer jouw relatie kennen. Dit doe je door proactief te handelen en een sparringpartner te zijn voor jouw relatie. Ook contact hebben met je collega’s is belangrijk, zowel op de vestiging als vestiging overschrijdend. Afhankelijk van je interesses en werkgebied is het mogelijk om op alle vestigingen ervaring op te doen. Zo leer je je collega’s echt kennen. Lukt dat niet om dat onder kantoortijd te doen, dan krijg je altijd nog de mogelijkheid om in contact te komen en een praatje te maken tijdens de gezellige kantoorbarbecues en personeelsuitjes.”

Jos Maaskant
Senior Belastingadviseur

ONTDEK DE PLUS VAN WERKEN BIJ SCHIPPER
ONTDEK DE PLUS VAN WERKEN BIJ SCHIPPER
Bekijk de fiscale kansen voor jou!