Jens Schättgen en Ilse Bouwman-Numeijer

“Je krijgt alle ruimte om te leren en je te ontwikkelen. Dat maakt Schipper als werkgever aantrekkelijk. Daar komt bij dat het werk bij het controleteam enorm afwisselend is. Je zit iedere week bij een andere klant, op een andere locatie en met andere collega’s. We controleren de jaarrekening als verantwoording in het maatschappelijk verkeer, maar het is daarnaast leuk als je aanbevelingen kunt doen of verbeterpunten ziet waarover ik met de klant in gesprek kan gaan.”

Ilse Bouwman-Numeijer is Junior Manager Controle bij Schipper Accountants in Rotterdam. De rode draad in haar verhaal komt overeen met dat wat haar collega Jens Schättgen vertelt. Terwijl Ilse al tien jaar bij Schipper werkt, startte Jens ongeveer twee jaar geleden als Junior Assistent Controle. Jens volgt de Bachelor of Science in Accountancy van Nyenrode Business Universiteit. Dit betekent dat hij vier dagen per week werkt en één dag naar school gaat. “Jens is direct na het vwo met deze deeltijdopleiding gestart. Ikzelf kon na mijn hbo-stage bij Schipper blijven en starten als Junior Assistent Controle. Ik heb toen dezelfde opleiding gedaan als Jens nu doet”, vertelt Ilse.

Ik dacht dat het werk best ‘stoffig’ was, maar het is superleuk! Je kijkt bij de meest uiteenlopende bedrijven in de keuken

Jens Schättgen

Begeleiding van ervaren collega’s

Jens is enthousiast over zijn keuze om tegelijkertijd te werken en te leren. “Op deze manier in de praktijk leren werkt voor mij prima. Als vwo-er werkte ik 20 uur in een supermarkt. Naar mijn idee heb ik nu meer vrije tijd dan toen! Ik koos voor accountancy, omdat de economische vakken me altijd erg aanspraken. Om echt een goede keuze te kunnen maken, heb ik enkele meeloopdagen bij Schipper gehad. Ik dacht dat het werk best ‘stoffig’ was, maar het is superleuk. Op de controle-afdeling kun je bij de meest uiteenlopende bedrijven in de keuken kijken. En dat eigenlijk al direct vanaf mijn start. Er zijn altijd ervaren collega’s die me begeleiden en waaraan ik vragen kan stellen. Ik merk dat ik aan steeds ingewikkeldere jaarrekeningposten mag werken.”

Oog voor privésituatie

Ilse beaamt dit en heeft op haar manier dezelfde ervaring. Sinds haar start als stagiair is ze doorgegroeid tot registeraccountant. In haar huidige functie is ze verantwoordelijk voor de begeleiding en aansturing van het controle-team en de communicatie met de eindverantwoordelijke op de opdracht. Daarnaast is ze aanspreekpunt voor de klant en behandelt ze vaktechnische vraagstukken. Sinds ze zes maanden geleden moeder werd van een dochter werkt ze 32 uur per week. “Ook dat is Schipper”, vertelt ze. “Ze hebben oog voor je privésituatie. In mijn geval betekent dit, dat ik weleens varieer wat betreft mijn werkdagen. Overwerken is soms noodzakelijk in de controlepraktijk, maar dat lukt me niet altijd. Ook daarvoor is begrip.”

Ik het leuk vind om samen te werken in een team met collega’s waarvan de leeftijden, achter­gronden en ervaringen variëren. Daardoor is er tijdens het werk veel interactie

Ilse Bouwman-Numeijer

Teamwork

Ilse en Jens benadrukken dat het werk afwisselend en uitdagend is en dat daarnaast ook de collega’s en de informele omgang met elkaar het werk aantrekkelijk maken. Ilse: “Ik het leuk vind om samen te werken in een team met collega’s waarvan de leeftijden, achtergronden en ervaringen variëren. Daardoor is er tijdens de werkzaamheden veel interactie. Die sociale contacten vind ik waardevol. Om die reden is het leuk dat we ook buiten ons werk soms iets samen doen. Binnenkort hebben we bijvoorbeeld een tennistoernooi.” Jens vult aan dat het leuk is dat er meer collega’s zijn die net als hij studeren bij Nyenrode. “Een aantal is gelijk met mij gestart. We hebben onderling veel contact. Ook privé; met één collega ga ik binnenkort naar een festival.”

Werken bij Schipper Accountants

Jens en Ilse zoeken nieuwe collega’s! Wil je meebouwen aan onze controlepraktijk? Bekijk ons actuele vacature-aanbod en vind de baan die bij jou past!

ONTDEK DE PLUS VAN WERKEN BIJ SCHIPPER
Bekijk de controle kansen voor jou!
ONTDEK DE PLUS VAN WERKEN BIJ SCHIPPER