Vijf keer de winst of zoveel procent van de omzet is een ‘methode’ waar veel ondernemers weleens over gehoord hebben. Een dergelijke methode lijkt gemakkelijk, snel en goedkoop, maar zegt niets over de waarde van een onderneming. Immers, veel factoren, die van invloed zijn op de waarde van een onderneming,  worden zo buiten beschouwing gelaten. Winst is bijvoorbeeld een boekhoudkundig begrip (en beïnvloedbaar) en zegt niets over geldstromen of benodigde investeringen in bijvoorbeeld activa of werkkapitaal.

Binnen Schipper zijn diverse Register Valuators actief

Het waarderen van een onderneming is een bedrijfseconomische waardebepaling van de economische waarde van de activiteiten. Bij deze methode wordt rekening gehouden met de toekomstige, vrije geldstromen. Dit is de meest gehanteerde methode bij de overname van bedrijven en wordt door een Register Valuator toegepast. Binnen Schipper zijn diverse Register Valuators actief. Deze specialisten houden zich dagelijks bezig met het waarderen van ondernemingen en zijn ingeschreven bij het Nederlands Instituut voor Register Valuators. Zij beschikken over de kennis én expertise om u te adviseren en begeleiden bij uw waarderingsvraagstukken.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem vandaag nog contact op om een afspraak te maken met één van onze adviseurs.