int(10333)

Daan Romeijn

Wat doe je als Junior Assistent-Accountant bij Schipper Accountants?

Best veel vind ik! Als junior assistent-accountant verwerk ik bijvoorbeeld alle facturen en bankafschriften in de boekhoudsoftware. Ik doe veel uitvoerende werkzaamheden, die worden gecontroleerd door de assistent-accountant. We werken, ook samen met de accountant, naar een jaarrekening toe. Leuk is dat ik ook vergelijkingen maak, bijvoorbeeld de balanspositie van het huidige en het voorgaande boekjaar. Opvallende verschillen zoek ik uit, probeer ik te verklaren en licht ik toe aan de accountant.

Jij deed toch een technische opleiding?

Ik heb het mbo-diploma Middenkader Engineering op zak. In eerste instantie vond ik dat best een leuke opleiding. Klussen en een beetje technisch bezig zijn, ligt me wel. Toch merkte ik gaandeweg de studie dat ik mezelf dit werk niet hele dagen zag doen. Wat ik wél leuk vond, was het calculeren. Om die reden koos ik als vervolgopleiding voor de hbo-opleiding Accountancy.

Een flinke ommezwaai! Hoe pakte dat uit?

Ik ben voltijds begonnen en wist direct dat dit bij me past. Ik vind het ontzettend leuk om op deze manier van toegevoegde waarde te kunnen zijn voor een onderneming of ondernemer. Als accountant ben je als het ware de financiële huisarts. Je adviseert en spart samen met de ondernemer over het bedrijf.

Voltijds gestart en nu een deeltijdstudie toch?

Dat klopt! Na een jaar voltijds student ben ik duaal verder gegaan. Je hebt dan veel meer stage. Ik deed dat bij een ‘big four’ kantoor. Achteraf was dat kantoor te groot en te onpersoonlijk voor mij, mede vanwege de coronapandemie. Ik werkte voortdurend vanuit huis en leerde daardoor weinig collega’s kennen. Ondanks de hulp van collega’s leek mijn ontwikkeling te vertragen. Ik realiseerde me dat het kantoor niet bij me paste. Via de studievereniging had ik wat contacten bij Schipper Accountants. Ik was daarom blij dat ik de overstap kon maken. Ik werk nu vier dagen per week en ga één dag naar school.

Als accountant ben je als het ware de financiële huisarts. Je adviseert en spart samen met de ondernemer over het bedrijf. Ik wist direct dat dit bij mij past.

Daan Romeijn

Waarom ben je blij met Schipper Accountants?

Schipper Accountants is een open en sociale organisatie. Er is aandacht voor elkaar. Als je wilt kan je naar kantoor gaan en daar collega’s ontmoeten. Ik kan een vraag stellen aan iemand waar ik direct mee samenwerk. Dat werkt heel fijn. Daar komt bij dat ik hier als junior assistent-accountant gewoon heel veel vrijheid heb. Ik word in het diepe gegooid, maar op een prettige manier. Er is altijd iemand om op terug te kunnen vallen. Ik word goed begeleid door een buddy die me helpt bij de dagelijkse gang van zaken en door mijn leidinggevende.

Best pittig toch, werken en leren?

Pittig is het wel ja, je moet het écht willen. Voor mij betekent het dat ik veel in de avonduren en in het weekend aan het leren ben. Daar staat tegenover dat, nog voordat ik mijn diploma op zak heb, al mijn eigen inkomsten heb en een berg aan praktijkervaring op doe.

Nog tijd voor ontspanning?

Gelukkig wel! Ik maak mijn hoofd leeg in de sportschool en bij de voetbal. Bovendien, Breda is een leuke stad om te wonen en werken.

Ben je benieuwd naar de carrièremogelijkheden bij Schipper Accountants voor jou? Bekijk dan snel onze actuele (accountancy)vacatures of neem contact met ons op.

ONTDEK DE PLUS VAN WERKEN BIJ SCHIPPER
ONTDEK DE PLUS VAN WERKEN BIJ SCHIPPER
Bekijk onze accountancy vacatures!