Sanne Kuijstermans

Werkstudent Fiscaal? Vertel eens?

Ik heb mijn bachelor Fiscale Economie afgerond en ben in september gestart met de master Fiscale Economie aan Tilburg University. Omdat die studie hoofdzakelijk theoretisch is, besloot ik twee dagen per week te gaan werken om ook praktische kennis en ervaring op te doen.

Slim! En waarom bij Schipper Accountants?

Ik ben gaan rondkijken, maar had wel al vaker van Schipper gehoord. Toen ik zag dat zij een vacature hadden, heb ik gesolliciteerd. Het gesprek dat ik had, voelde direct goed. Ze toonden daadwerkelijk interesse in mij en gaven me een goede indruk van hoe ik me hier zou kunnen ontwikkelen. Wat ik erg waardeerde, was dat ik de ruimte kreeg om mijn keuze te maken. Door het goede gevoel dat ik aan het gesprek overhield, heb ik met overtuiging voor Schipper gekozen.

Best moeilijk toch? Hoe start je als je nog maar weinig weet?

Natuurlijk startte ik vrijwel blanco. Maar dat was geen enkel probleem. Ik krijg de ruimte om me stap voor stap in de materie te verdiepen. Elke werkdag is anders en leer ik weer iets nieuws. Bovendien helpt het enorm dat collega’s altijd bereid zijn om me te helpen.

Wat doe je nu?

Het werk is heel afwisselend. Ik houd me hoofdzakelijk bezig met de aangiften Inkomstenbelasting en Vennootschapsbelasting. Verder stel ik overeenkomsten op, bijvoorbeeld rekening-courantovereenkomsten, managementovereenkomsten of meewerkovereenkomsten. En af en toe krijg ik een vraag van een klant, waar ik in mag duiken.

Het is fijn dat ik één vaste begeleider heb. Dat werkt prettig, ik weet precies waar ik terecht kan met vragen.

Sanne Kuijstermans

Hoe word je begeleid?

Heel goed! Het is fijn dat ik één vaste begeleider heb. Dat werkt prettig, ik weet gewoon waar ik terecht kan met vragen. Daarnaast zijn alle collega’s bereid me te helpen. Ik realiseer me meer en meer dat dit werk écht teamwerk is. Je hebt elkaars input en kennis nodig om de klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Zie je de meerwaarde van werken en studeren?

100%! Ik merk echt dat ik me in mijn werk ontwikkel en steeds meer zelfstandig kan werken. De combinatie met de studie is heel fijn. De theoretische stof is soms best lastig en zelfs een beetje vaag. Het gaat veel meer leven als je er in de praktijk mee werkt. Het is echt leuk om dat wat je leert, direct te kunnen toepassen.

En is het zwaar: werken en studeren tegelijk?

Ik vind het goed te combineren. Dat komt ook door de rol van Schipper Accountants. Ze zijn heel flexibel en denken met me mee. Als ik een tentamenweek voor de boeg heb, is er altijd ruimte om vrij te nemen of wat te schuiven met mijn uren.

Wat vind je verder van Schipper Accountants?

Ik vind het een prettige organisatie. Iedereen kent elkaar en er is veel ruimte voor persoonlijk contact. Het valt me op dat ze oog hebben voor elkaar. Bovendien wordt er gestuurd op persoonlijke ontwikkeling, waardoor een fijne werkomgeving ontstaat.

Tot slot, fiscale economie. Wat is dat voor studie?

Het is voor mij de ideale combinatie van economie, cijferwerk en recht. Ik ben van de cijfers, maar vind wet- en regelgeving ook heel interessant. Bovendien, iedereen heeft met belastingen te maken. Het is leuk om mensen daarin te kunnen adviseren. Omdat het vakgebied steeds verandert, ben je eigenlijk nooit uitgeleerd. Ook die uitdaging maakt het werk voor mij aantrekkelijk.

Hoe ga jij je ontwikkelen bij Schipper Accountants?

Graag bieden we ook jou de mogelijkheid om jezelf binnen onze organisatie te ontwikkelen. Interesse om als collega van Sanne op één van onze 9 kantoren aan de slag te gaan? Bekijk onze vacatures via onderstaande link.