Een bedrijf verkopen is een proces dat idealiter de nodige voorbereiding kent. Natuurlijk kunt u ad hoc beslissen om op een aanbod in te gaan maar onze ervaring is dat een goede voorbereiding u veel kan opleveren. Tijdig nadenken over het juiste moment van verkopen, is ons advies en samen met onze specialisten stappen zetten om uw bedrijf verkoopklaar te maken.

We spelen in op waardebepalende factoren

Door uw bedrijf vanuit diverse invalshoeken te bekijken, kunnen we vroegtijdig inspelen op belangrijke waardebepalende factoren. Dit is een continu proces en gaat dus niet pas spelen bij een verkoop. Een goed voorbeeld is het mkb-bedrijf waarin de directeur-eigenaar ‘onmisbaar’ is. Met het oog op de verkoopbaarheid van het bedrijf is het belangrijk deze ondernemersafhankelijkheid te beperken. Met een extra managementlaag of meer verantwoordelijkheid bij het personeel kan uw bedrijf een stuk aantrekkelijker worden voor een potentiële koper.

Ik wil mijn bedrijf verkopen

Laat u tijdig adviseren

Fiscale regelingen spelen een belangrijke rol bij een bedrijfsoverdracht of -verkoop. De huidige bedrijfsstructuur is niet per definitie de beste. Om uw structuur aan te passen en te optimaliseren voor een verkoop, dient u rekening te houden met een termijn van enkele jaren. Is sprake van een bedrijfsoverdracht aan een medewerker of uw kinderen via de bedrijfsopvolgingsfaciliteit, dan dient u rekening houden met fiscale voorwaarden. Voor de verschillende regelingen hanteert de fiscale wetgeving diverse termijnen die ook nog eens per regeling verschillen. Laat u dus tijdig adviseren over de opties en de mogelijkheden die het best aansluiten bij uw situatie.

Vendor due diligence-onderzoek uitvoeren

Het komt bij een voorgenomen verkoop steeds vaker voor dat wij een vendor due diligence-onderzoek uitvoeren. Dit kan u een aanzienlijke besparing in tijd en kosten opleveren. Bovendien biedt het meer controle over het verkoopproces en versterkt het de kwaliteit van de – aan de kopers te verstrekken – informatie. De corporate finance specialisten van Schipper begeleiden u graag van A tot Z bij uw (voorgenomen) verkoop.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem vandaag nog contact op om een afspraak te maken met één van onze adviseurs.