Wilma van de Guchte

Wat doe je?

Als medewerker HR heb ik een bijzonder afwisselende baan. Ik regel bijvoorbeeld alles rondom de sollicitatiegesprekken. Ik registreer de sollicitaties die binnenkomen, zorg voor de uitnodigingen en verzorg de eventuele bevestiging. Ook stel ik de arbeidsovereenkomsten op. Verder verwerk ik alle personeelsmutaties. Je kunt daarbij denken aan een nieuw adres, maar bijvoorbeeld ook aan wijzigingen in het aantal contracturen. Tot slot plan ik de educatie van de collega’s en ben ik actief op het gebied van verzuim. Ik houd de dossiers bij, volg de verzuimfrequentie, onderhoud contacten met bedrijfsartsen en ik zorg ervoor dat we voldoen aan de eisen die Wet verbetering poortwachter aan een organisatie als Schipper stelt.

Inderdaad afwisselend. Hoe doe je dat allemaal?

In mijn werk heb ik regelmatig contact met de verschillende HR-adviseurs. Verder werk ik natuurlijk samen met de andere medewerkers HR. Ik breng een groot deel van de dag achter mijn bureau door. Vrijwel alles gebeurt immers digitaal. Ziekmeldingen bijvoorbeeld worden digitaal gemeld in het desbetreffende systeem. Ik neem contact op met de HR-adviseur of de leidinggevende als de frequentie van de ziekmeldingen daartoe aanleiding geeft.

Waar ben jij trots op?

Ik ben vooral trots op de stappen die ik bij Schipper heb kunnen zetten. Ik ben gestart als secretaresse. Terwijl dat werk rustiger werd, zag ik de hectiek bij de afdeling HR. Ik heb aangegeven daar te willen inspringen en zo ben ik langzaam in het vak medewerker HR gerold. Later heb ik een opleiding Medewerker HR gevolgd. Die heb ik aangevuld met diverse cursussen op het gebied van verzuimbegeleiding.

Het lijkt erop dat je alle ruimte krijgt om de beste versie van jezelf te worden?

Jazeker, dat is zo. Ik heb alle ruimte gekregen om aan te geven dat ik vooral veel energie haal uit het stukje verzuim en verzuimbegeleiding. Dat is prettig bij Schipper. Je kunt zaken bespreekbaar maken. Ik ben blij dat ik vervolgens ook het vertrouwen kreeg om me hier verder in te ontwikkelen.

Wat maakt verzuimbegeleiding voor jou zo aantrekkelijk?

Ik vind het een uitdaging om ervoor te zorgen dat we aan alle re-integratieverplichtingen voldoen. Dat betekent onder andere het verzuim zo laag mogelijk houden, ervoor zorgen dat de verzuimdossiers compleet zijn en boetes voorkomen door aan de verplichtingen van de Wet verbetering poortwachter te voldoen. Ik moet er dicht op zitten en dat doe ik graag.

Het lijkt of de kernwaarde vakmanschap zéker op jou van toepassing is?

Vakmanschap betekent voor mij: doen waar je goed in bent. Bij Schipper kijken ze goed naar waar je kwaliteiten liggen. Het is mogelijk om te blijven leren en je kennis up-to-date te houden. Daar ligt ook mijn persoonlijke ambitie. Ik wil me verder ontwikkelen in verzuim en denk bijvoorbeeld aan casemanagement. Anderzijds blijf ik graag betrokken bij het algemene HR-verhaal. Een combinatie, zoals nu, is voor mij ideaal.

Wil jij ook de beste versie van jezelf worden? Neem dan een kijkje bij onze vacatures en wie weet zien we je snel!