Ronald Dekker

Wat doe je?

Mijn functie is commercieel manager vestiging Terneuzen. Mijn belangrijkste rol is die van klantadviseur. Dit betekent dat ik contacten onderhoud met bestaande klanten van Schipper. De aard van het contact verschilt. De ene keer loop ik spontaan binnen. Een andere keer maken we een afspraak om te sparren over zaken die lopen. Het bespreken van de jaarrekening is een vast moment. Soms doe ik dit, soms de accountant maar het gebeurt regelmatig dat we dit samen doen. Als klantadviseur ga ik ook in gesprek met nieuwe of potentiële klanten. Als ik weet dat er bijzonderheden zijn, neem ik een specialist mee, bijvoorbeeld een adviseur corporate finance, een specialist familiebedrijven of zakendoen in het buitenland.

Wat doe je verder?

Ik ben ook actief als commercieel manager voor Zeeuws-Vlaanderen en adviseer veel klanten op het gebied van digitalisering en Schipper Online. Ik voel me als een vis in het water in deze functies. Ik doe acquisitie en werk aan de naamsbekendheid van Schipper door veel te netwerken binnen ondernemend Zeeuws-Vlaanderen. Dat werpt op tal van manieren zijn vruchten af. Zo zijn we onlangs gevraagd partner te worden van het Expat Center Zeeland.

Netwerken en acquireren, hoe doe je dat?

Hiervoor werkte ik voor een bank, die sterk vertegenwoordigd is in de regio. Ik heb daardoor een sterk netwerk opgebouwd. Bovendien ben ik regelmatig op (netwerk)bijeenkomsten aanwezig. Mensen kennen me en dan wordt het logisch om met mij te bellen, als er problemen zijn of uitdagingen liggen. Doordat ik een bekende ben, ervaren ondernemers geen drempel om contact op te nemen. Dit betekent overigens wel, dat ik vaak ’s avonds op pad ga. Ik heb de vrijheid om dat zelf in te vullen. Ik vind het heerlijk: 9 tot 5 zou voor mij niet werken.

Dan ben je vast trots op een zakelijk succes?

Trots ben ik meer op de manier waarop we als collega’s onderling met elkaar omgaan. Ik vind een goede werksfeer erg belangrijk en zet me daarvoor in. We hebben bijvoorbeeld de kantine verbouwd en er een bar en een pooltafel in geplaatst. Nu zijn we begonnen met het verzorgen van lunches. Steeds in koppels met een medewerker van onze labels Sigma en Accountancy. Zo leren we elkaar beter kennen. Dit is goed voor de teamspirit. Ik ben benieuwd; aan het einde van het jaar reiken we de ‘gouden pollepel’ uit aan het winnende koppel.

Dat klinkt alsof je veel vrijheid hebt in wat je doet.

Dat klopt. Vrijheid is voor mij wel het sleutelbegrip als het gaat over werken bij Schipper. Door vrijheid te ervaren, word ik de beste versie van mezelf. Ik voel me een zelfstandig ondernemer binnen de groep. Ik kan initiatieven nemen, opleidingen volgen en ideeën omzetten in actieplannen. De sfeer is uitstekend omdat iedereen dit voelt. Ik doe mijn werk met plezier.

Wil jij ook de beste versie van jezelf worden? Neem dan een kijkje bij onze vacatures en wie weet zien we je snel!