Delyon Dingemanse

Je eerste ‘echte’ baan na je HBO-opleiding?

Dat klopt. Natuurlijk heb ik tal van vakantie- en weekendbanen gehad, maar dit is mijn eerste serieuze baan. Op één of andere manier ambieerde ik de accountancy altijd al. Het cijfermatige spreekt mij aan evenals het kunnen begeleiden van ondernemers. Toch koos ik voor een andere opleiding: International Business and Management Studies. Ik deed dit vanwege het internationale karakter, maar ontdekte tijdens de studie al dat mijn ambities toch bij accountancy liggen.

Dat is best een stap, van international management naar accountancy.

Dat klopt en ik ben blij dat Schipper Accountants mij die kans biedt. Natuurlijk kom ik niet helemaal blanco binnen. Op de havo had ik als vak boekhouden, tijdens mijn Hbo-opleiding kreeg ik vakken als Financial Accounting en Investment Accounting. Verder heb ik nog een minor in Spanje gedaan gericht op Finance & Control.

Was de start moeilijk?

Ik ben heel goed begeleid, onder andere door mijn teamleider en de ‘buddy’ die je krijgt toegewezen. Bovendien, eigenlijk staan alle collega’s klaar om je te helpen en vragen te beantwoorden. Ik denk dat je het vak het beste leert door het te doen en vragen te stellen als je iets niet weet. Dat kan hier heel goed. De organisatie is laagdrempelig: je stapt even gemakkelijk bij een collega binnen als bij een directielid. Ik moest alleen erg wennen aan het kunnen verantwoorden van alle uren. Die tijdsregistratie was echt nieuw voor mij.

Je werkt als Junior Assistent-Accountant. Wat doe je dan eigenlijk?

Het werk is behoorlijk divers. Ik boek administraties in, voor onder andere de aangifte omzetbelasting en de jaarrekening. Verder verzorg ik de fiscale aangiftes voor de Inkomstenbelasting en Vennootschapsbelasting. Tijdens de coronapandemie dienden we voor tal van klanten aanvragen voor de steunmaatregelen in. Ik was daarbij verantwoordelijk voor het opstellen van de derdenverklaringen voor de afrekeningen voor de NOW-subsidies.

Kom je er met je opleiding of volg je nu ook een opleiding?

Ik leer erg veel in de praktijk en via de verschillende interne trainingen en workshops van Schipper Accountants. Daarnaast volg ik nu het schakelprogramma Accountancy, Finance and Control. Daarmee kan ik mogelijk starten aan de opleiding tot AA Accountant. Die keuze heb ik nog niet gemaakt. Ik vind het werk als klantadviseur ook aantrekkelijk, met name vanwege het contact met uiteenlopende ondernemers.

Hoe word jij bij Schipper de beste versie van jezelf?

Naar mijn idee is het vergaren en delen van kennis belangrijk. Voor mijzelf, maar ook voor Schipper Accountants als organisatie. Dat doen we volop en daarvan profiteren onze klanten. Zelf krijg ik alle ruimte om mezelf te ontwikkelen op een manier die bij mij past.

Welke kernwaarde van Schipper spreekt je aan?

Zonder twijfel de kernwaarde vooruitgang. Ergens werken is één, maar als ik geen ruimte zou krijgen om te groeien, zou ik het snel beu zijn. Bij Schipper Accountants leer ik nog steeds elke dag.

Wil jij ook de beste versie van jezelf worden? Neem dan een kijkje bij onze vacatures en wie weet zien we je snel!

ONTDEK DE PLUS VAN WERKEN BIJ SCHIPPER
ONTDEK DE PLUS VAN WERKEN BIJ SCHIPPER
Bekijk onze accountancy vacatures!