Debby de Greeuw

Vertel eens, assistent-accountant, wat doe je dan?

Ik heb diverse taken. Mijn werk bestaat onder andere uit het samenstellen van jaarrekeningen. Als ik deze heb opgesteld, wordt deze gecontroleerd door een accountant. Daaruit volgen vaak de fiscale aangiftes, zoals de aangifte inkomstenbelasting en aangifte vennootschapsbelasting.

En verder?

Daarnaast verzorg ik de administratie voor onze klanten. Dat betekent dat klanten periodiek de administratie bij ons aanleveren. Ik controleer dat en boek het in. Ik analyseer de cijfers, signaleer opvallende afwijkingen en stel in sommige gevallen een maandrapportage op. Op basis hiervan maak ik desgewenst een aangifte omzetbelasting of opgaaf intracommunautaire prestaties.

Dat klinkt als behoorlijk wat bureauwerk.

Dat klopt en dat past bij mij. Hiervoor werkte ik in het bedrijfsleven en daar was het niet anders. Overigens, ik werk natuurlijk wel nauw samen met collega’s en bijvoorbeeld met de belastingadviseurs en de (senior-)accountants.

Bedrijfsleven? Vertel eens, wat doe je dan hier?

Na mijn Hbo-opleiding bedrijfseconomie heb ik gewerkt als assistent-controller en als financial accountant. Dat laatste deed ik bij een internationaal productiebedrijf. Ik besloot de overstap naar een accountantskantoor te maken, omdat ik behoefte had aan meer afwisseling. Daar werkte ik uitsluitend voor dat ene bedrijf. Nu zie ik dagelijks administraties van de meest uiteenlopende bedrijven en groei ik gaandeweg in meer klantcontact.

Was die overstap makkelijk?

Ik heb best even geaarzeld. Vaker zie je de stap andersom: van accountancy naar bedrijfsleven. De gesprekken hiervoor bij Schipper Accountants waren heel positief. Ik ben er tijdens de sollicitatiegesprekken echt van overtuigd geraakt dat de stap haalbaar is, óók met mijn achtergrond. Er is me op het hart gedrukt dat ik veel in de praktijk kan leren. En dat klopt, die kans krijg ik volop.

Waarom koos je voor Schipper Accountants?

Ik voel me goed bij de aard en omvang van dit accountantskantoor. Alle kennis en kunde is in huis, maar de grootte is behapbaar. Dat laatste vind ik belangrijk. De lijnen zijn kort, waardoor je snel veel kunt leren. Dat is prettig voor een leergierig iemand zoals ik.

Als je leergierig bent, kom je vast aan je trekken?

Dat klopt. Schipper Accountants biedt volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Zelf leer ik veel ‘on the job’, maar daarnaast is er een zogeheten PE Academy waar je je vakinhoudelijke kennis up to date kunt houden. Er zijn tal van trainingen beschikbaar, bijvoorbeeld op het gebied van fiscaliteit, wet- en regelgeving en administratie. Daarnaast heeft Schipper het Good Habitz-programma, dat gericht is op persoonlijke competenties. Zo kan ik zowel aan mijn vakkennis als aan mijn soft skills werken.

Hoe word jij bij Schipper de beste versie van jezelf?

Schipper biedt tal van mogelijkheden om mezelf te blijven ontwikkelen. Dat vind ik belangrijk. Ook dat ik daarin gestimuleerd wordt. Werken in een omgeving waarin je alles al weet en niet kunt groeien, zou bij mij niet passen. Daar zou ik snel uitgekeken zijn.

Welke kernwaarde van Schipper spreekt je aan?

Dat zijn er eigenlijk twee. Zo vind ik verbinding belangrijk, omdat ik in feite mijn kennis verbindt met de kennis van collega’s en je daarmee verhoudt tot de klant. Samen bieden we een zo optimaal mogelijke dienstverlening. Verder spreekt de kernwaarde vrijheid me aan. Dat bedoel ik in de zin dat ik volledig vrij ben in hoe en wanneer ik mijn werk doe. Er is geen keurslijf; ik kan het werk echt op mijn manier doen.

Wil jij ook de beste versie van jezelf worden? Neem dan een kijkje bij onze vacatures en wie weet zien we je snel!

ONTDEK DE PLUS VAN WERKEN BIJ SCHIPPER
ONTDEK DE PLUS VAN WERKEN BIJ SCHIPPER
Bekijk onze accountancy vacatures!