Klantverhalen

Dubbelportret: MJ Tech

Lees hier het Dubbelportret van ondernemer Ruud van Aperen van MJ Tech en onze Senior Manager Belastingadvies Koen Laseroms.

De ondernemers naast de adviseur

MJ Tech BV in Wernhout is gespecialiseerd in de fabricage van hogedruk mistinstallaties. Deze vinden hun weg naar de glastuinbouw maar bewijzen hun kracht ook in de pluimveesector en industrie. Sinds het bedrijf de activiteiten in 2006 van België naar Nederland verplaatste, maakt het een gestage groei door. Inmiddels maakt zoon Ruud zich op om in de voetsporen te treden van zijn ouders, Jan en Marian van Aperen.

Volgens Ruud zit de kracht van het bedrijf met name in de keuze om alles zelf te maken. “Afgelopen jaar hebben we hiervoor nog flink geïnvesteerd in enkele machines. Zelfs al het plaatwerk van onze apparaten maken we inmiddels in eigen huis. Daar komt bij dat de glastuinbouw een belangrijke afnemer is. En omdat glastuinbouw een Nederlandse aangelegenheid is, beschouwen ondernemingen het echt als een pre dat wij eveneens in Nederland zijn gevestigd. De lijnen zijn kort en we kunnen razendsnel schakelen.”

Internationaal

Toch houdt het werk voor MJ Tech niet bij de landsgrenzen op. Integendeel, het bedrijf doet in steeds meer landen zaken. Op het lijstje van Ruud prijken verre bestemmingen als China, Moldavië en Rusland. “In China bijvoorbeeld werken we aan een industriële installatie die door middel van verneveling geuroverlast beperkt. Een andere toepassing in de industrie is stofbestrijding.” MJ Tech biedt zoals Ruud het noemt “gestandaardiseerd maatwerk”. Dit betekent dat de apparatuur zoveel mogelijk standaard wordt opgebouwd maar natuurlijk aan vrijwel iedere klantwens aan te passen.

Een aanspreekpunt

Met het oog op de intreding of overname van het familiebedrijf heeft Ruud recent bij Schipper de cursus Bedrijfsopvolging gevolgd. Hierover is hij bijzonder enthousiast, net zoals over de dienstverlening. “We werken sinds 2006 met Schipper en Koen is onze vaste contactpersoon. Heel veel zaken overleggen we met hem, bijvoorbeeld de investering van vorig jaar. Of bijvoorbeeld de aanvraag van bepaalde subsidieregelingen. In feite ligt alles op het gebied van administratie, organisatie en personeel in de handen van Schipper. Ik vind dat bijzonder prettig werken. Ik hoef Koen maar te bellen en ik weet dat het goed geregeld wordt.”

Dubbelportret

De adviseur naast de ondernemers

Koen Laseroms is voor MJ Tech uit Wernhout veel meer dan alleen belastingadviseur. Als vaste contactpersoon, vraagbaak en sparringpartner ontsluit hij voor Ruud en zijn ouders Jan en Marian van Aperen een schat aan kennis en ervaring die binnen Schipper aanwezig is. “Ik houd voortdurend een vinger aan de pols, bij MJ Tech maar ook bij mijn collega’s.”

Sinds MJ Tech in 2006 voor Schipper koos, komt Koen bij het bedrijf over de vloer. “Vanaf dat moment heb ik de ontwikkeling van het bedrijf van nabij kunnen volgen. Het is geweldig om te zien dat het goed gaat en MJ Tech inmiddels ook ver buiten onze landsgrenzen actief is. Natuurlijk is dat hun verdienste. Maar eerlijk is eerlijk, ook ik ben trots als ik zie dat iets, wat we samen hebben doorgesproken, tot een succes leidt.

Helikopterview

Koen hecht veel waarde aan een goede helikopterview. Op die manier kan hij MJ Tech optimaal ondersteunen bij het ondernemen. “Ik reik tools aan en denk mee. Daarbij probeer ik de familie Van Aperen vaak een stap voor te zijn, zoals bijvoorbeeld bij de subsidie in het kader van de WBSO. Wij hebben het hele studietraject mogen uitvoeren, en met succes. Dat was geweldig.”

Openstaan

Wat Koen waardeert in Ruud en zijn ouders is hun open houding en hun wil om te leren. “Het is niet iedere ondernemer gegeven, maar zij durven zich echt kwetsbaar op te stellen. Het zijn ‘mensen-mensen’; ze zetten in op de relatie en niet keihard op de laatste euro. Laatste hebben ze via Schipper een coaching traject doorlopen inzake het ondernemen in een familiebedrijf. En Ruud heeft onze cursus Bedrijfsopvolging gevolgd. Wat dat betreft sluit ons dienstverleningsaanbod echt naadloos aan bij hun behoeftes. Want hoe uitgebreid onze dienstverlening ook is, die behoefte is het startpunt bij alles wat we samen doen. Naar mijn idee lever je op die manier toegevoegde waarde.”

Alles in één hand

De relatie is wat Koen betreft zo open dat hij, op zijn beurt, ook om advies en feedback kan vragen met betrekking tot de dienstverlening van Schipper. “Ik vind het belangrijk om de kwaliteit van ons werk te bewaken.” Het feit dat Schipper op veel fronten actief is binnen MJ Tech vergemakkelijkt dat wel. “We hebben een brede kijk op het bedrijf en kunnen op basis van het cijfermatige werk optimaal adviseren.”

Koen Laseroms

mr. Koen Laseroms RB

076 - 30 34 613

06 - 10 88 48 62