Nieuws

Schipper Accountants actief op Landelijke Aangiftedag

Vanaf 1 maart is het weer mogelijk om aangifte inkomstenbelasting te doen over 2023. Dit is niet voor iedereen gemakkelijk. Diverse collega’s waren zaterdag 9 maart daarom namens Schipper Accountants aanwezig bij de Landelijke Aangiftedag in het Timmerhuis in Rotterdam.

Gratis hulp bij invullen belastingaangifte

Louis Rutten, vrijwilliger bij Stichting Belastingwinkel Rotterdam en werkstudent Fiscaal bij Schipper Accountants, hielp deze dag talloze mensen bij het invullen van hun aangiftes. Louis: “Vanuit Stichting Belastingwinkel Rotterdam kijk ik tevreden terug op deze mooie dag. Vrijwel alle mensen die wij konden helpen gingen met een gerust hart weer naar huis. Dankzij de hulp van alle medewerkers, en natuurlijk ook de collega’s van Schipper Accountants, hebben we er samen een succes van gemaakt.” Belastingadviseurs Nadia van Herwijnen en Esther Keinemans waren namens Schipper Accountants aanwezig om Louis en de andere vrijwilligers te ondersteunen. Esther: “Het was fijn om te merken dat we hen bij complexe vragen over de aangiftes konden helpen.”

Betrokken en lokaal aanwezig

Schipper Accountants vindt het belangrijk om betrokken en lokaal aanwezig te zijn in de maatschappij. Esther blikt terug: “Wij dragen graag bij aan dit mooie initiatief. Het is dankbaar werk om mensen die moeite hebben hun aangifte in te vullen, verder te kunnen helpen. Hun reacties waren erg positief, daar doen we het voor! Ook konden we op een laagdrempelige manier kennismaken en samenwerken met de enthousiaste medewerkers van de Belastingwinkel en andere accountantskantoren. Het was een geslaagde dag.”

Landelijke Aangiftedag

De Landelijke Aangiftedag wordt jaarlijks door de Belastingwinkels en Belastingdienst op diverse locaties in Nederland georganiseerd. Tijdens deze dag helpen een groot aantal vrijwilligers mindervermogende mensen gratis bij het invullen van hun aangifte inkomstenbelasting.

Landelijke Aangiftedag