Nieuws

Teruggaaf Belgische btw aan Nederlandse ondernemers: was uw verzoek ook te laat?

De teruggaaf van Belgische btw verloopt via een internetsite van de Nederlandse Belastingdienst. Deze site was bij de afgelopen deadline (1 oktober 2020) overbelast en niet of nauwelijks bereikbaar. Een groot aantal verzoeken voor teruggaaf Belgische btw zijn dan ook te laat binnengekomen.

EU-landen op de hoogte

De EU-landen zijn door de Belastingdienst op de hoogte gesteld van de storing en zijn gevraagd om coulant om te gaan met teruggaafverzoeken die net na het verstrijken van de deadline zijn binnengekomen. Het is aan de betreffende lidstaten om te beslissen in hoeverre zij aan dit verzoek voldoen

Succesvol bezwaar maken

Onze ervaring is dat de verzoeken voor teruggaaf Belgische btw die te laat waren inmiddels worden afgewezen. Maar het is ook duidelijk dat je daartegen -succesvol- bezwaar kunt maken! Een aantal ondernemers heeft het verzoek opnieuw mogen indienen waardoor ze de Belgische btw alsnog terugkrijgen!

Onnodig te vermelden dat het zinvol is om het verzoek véél eerder in te dienen. Dien het verzoek in tijdens de rustige zomermaanden!

Heeft u vragen over de teruggave van de btw? Neem dan gerust contact met ons op. Wilt u meer weten over het wonen, werken of ondernemen over de Nederlands-Belgische grens? Via onze België Desk kennisbank houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en belangrijke informatie.