België Desk

Ondernemen over de grens

Wie over de grens zaken doet, krijgt te maken met internationale belastingwetgeving. Bedrijfsstructuren, financieringen, eigendomsverhoudingen en winsten; er zijn tal van zaken waarover u goed moet nadenken, liefst vooraf. Wie zaken pas achteraf regelt, kan bepaalde risico’s niet vermijden en betaalt mogelijk teveel belasting. De specialisten van de België Desk beschikken over veel kennis en ervaring om succesvol te ondernemen aan weerszijden van de Nederlands-Belgische grens. Waagt u een stap richting België? Wij denken met u mee.

Ondernemen over de grens

Ondernemers zijn bij uitstek mensen die graag nieuwe uitdagingen aangaan. Een nieuw product, innovatieve machines of de opening van een extra vestiging. Soms lonkt het buitenland en lijkt een stap over de grens een logische keuze. Daar ontvouwt zich een nieuwe markt, met nieuwe kansen en mogelijkheden. Wij zijn even ambitieus als u en denken graag met u mee. Dat doen we op basis van onze jarenlange ervaring. Natuurlijk, er gelden andere regels. Daarin zien wij kansen, bijvoorbeeld om de belastingdruk zo gunstig mogelijk te laten uitpakken. Door juist in te spelen op belastingverdragen en EU-regels, voorkomen we dubbele belastingheffing en besparen we u veel tijd en geld.

Kansen zien en grijpen

Natuurlijk, de ondernemersplannen maakt u zelf, eventueel met behulp van onze adviseurs. U kent de markt als geen ander en weet waar de kansen liggen voor uw bedrijf. Als u opziet tegen het uitpluizen van alle regels, wetten en uitzonderingsbepalingen, staan de specialisten van de België Desk voor u klaar. Zij weten welke bedrijfsstructuur bij uw ambities past en hoe u zo gunstig mogelijk afrekent over uw winsten aan één of beide zijden van de grens. Ze hebben aandacht voor bestuurdersbeloningen en pensioenregelingen. Juist doordat de wetgeving en uitvoering in ieder land anders is, is het niet altijd duidelijk in welk land belasting moet worden betaald. Wij weten dit of zoeken dit nauwkeurig voor u uit.

Bent u eenmaal gestart, ook dan staan we u bij. We begeleiden bij het opstellen van de juiste arbeidscontracten, adviseren over het werven en scholen van medewerkers en zorgen ervoor dat de medewerkers op de juiste manier worden verloond.

Zekerheden bij uw grenzeloze ambities

De specialisten van de België Desk zien dat veel ondernemers geneigd zijn om maar gewoon te doen en achteraf te kijken of ze de juiste keuze hebben gemaakt. Wij adviseren om juist vooraf goed na te denken over hoe u in het buitenland gaat wonen, werken en/of ondernemen. Er spelen tal van zaken op het gebied van risico’s en aansprakelijkheid. Met de juiste adviezen kunnen we risico’s beperken. Zakendoen in het buitenland is een avontuur. Wij gaan hierin graag met u mee. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

Jos Philips

mr. Jos Philips

076 - 30 34 627

06 - 57 71 53 82