België Desk

Wonen in België, werken in Nederland

Landsgrenzen, voor veel mensen doen deze er nog nauwelijks toe. Zeker mensen die rond de Nederlands-Belgische grens wonen, passeren de grens zo vaak, dat deze in hun dagelijkse leven geen rol speelt. Boodschappen daar, tanken hier en afspreken met familie en vrienden gebeurt aan weerszijden van de grens. Toch is de grens nadrukkelijker aanwezig dan u bij het passeren ervan denkt. Wie werkt in Nederland en woont in België heeft op tal van manieren met deze grens te maken. Daar schouderophalend mee omgaan, kan veel geld kosten. Om die reden staan de specialisten van onze België Desk u met raad en daad bij.

Werken in Nederland, wonen in België

De grens tussen België en Nederland is een duidelijke, administratieve scheidslijn tussen verschillende wetten en regels waarmee inwoners en werknemers te maken hebben; een ander belastingstelsel en andere afspraken op het gebied van sociale zekerheid. Een auto van de zaak, ziektekosten, pensioenopbouw en hypotheekrenteaftrek; het zijn voorbeelden van zaken die u beter vooraf goed regelt om te voorkomen dat u achteraf wordt verrast. Concreet betekent dit: bezint eer ge begint. Wie aantrekkelijke baan in Nederland krijgt aangeboden, doet er goed aan eerst het hele financiële plaatje in beeld te brengen. Zo wordt duidelijk hoe aantrekkelijk de baan daadwerkelijk is.

We brengen de grens in beeld

De specialisten van de België Desk staan tal van particulieren aan weerszijden van de grens bij. Dit zijn mensen die in België wonen en in Nederland werken of willen gaan werken. Sommigen hebben een partner die in Nederland of België werkt en/of kinderen. Soms is sprake van een eigen huis. Dit zijn allemaal zaken die invloed hebben op de keuzes die u als grensarbeider maakt. Wij vertalen de wet- en regelgeving op het gebied van belastingen, sociale zekerheid en ziektekosten naar uw situatie en leggen uit wat de consequenties hiervan voor u en uw partner en/of gezin zijn.

We werken aan uw belang

Voor onze adviezen werken we nauw samen met collega-kantoren in België. Zo zijn we steeds goed op de hoogte van actuele ontwikkelingen en veranderingen. Onze kracht is dat we werken aan uw belang en niet redeneren vanuit het algemeen belang zoals veel instanties wel doen. Door u vooraf zo goed mogelijk te begeleiden, voorkomen we onaangename verrassingen achteraf. Want we hoeven u niet te leggen hoe vervelend het is om te ontdekken dat uw ziektekosten niet gedekt zijn, dat u geen aanspraak kunt maken op een werkeloosheidsuitkering of dat u in twee landen een belastingaanslag krijgt opgelegd.

Samen de grens over

We adviseren niet alleen, we regelen ook allerlei zaken voor u. Zo verzorgen wij uw Nederlandse inkomstenbelasting, waarbij we altijd in staat zijn uw belang te optimaliseren, tegen acceptabele kosten. We gaan graag samen met u de grens over en regelen uw zaken goed. Heeft u vragen of wilt u advies? Neem dan contact met ons op!

Leonie de Vos LL.M.

+31 (0)10 - 48 00 155

+31 (0)6 45 95 17 12