Klantverhalen

Dubbelportret: Autobedrijf Bakkers

Lees hier het Dubbelportret van ondernemer Leon Bakkers van Autobedrijf Bakkers en onze Senior Manager Belastingadvies Maron Gosens.

De adviseur naast de ondernemer

Maron Gosens komt al heel wat jaren over de vloer bij Autobedrijf Bakkers in Hank. “In die tijd heb ik Leon Bakkers zien groeien van een ijzersterke vakman die altijd zat te sleutelen tot een enthousiaste ondernemer die met ongebreidelde passie leidinggeeft aan een bedrijf waar de groei goed in zit.”

“Toen ik hier in beeld kwam zat Autobedrijf Bakkers nog in een kleine garage midden in de dorpskern. Daar groeide het familiebedrijf echter langzamerhand uit dat spreekwoordelijke jasje. We zijn in 2008 dan ook samen een traject ingegaan dat moest leiden tot een nieuwe locatie. Onze samenwerking is toen zichtbaar geïntensiveerd. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen. In april 2010 openden Leon en zijn ouders de deuren van een schitterende bedrijfslocatie pal aan de oprit van de A27 richting Breda.”

Groei

“De verhuizing naar deze A-locatie heeft het bedrijf geen windeieren gelegd. In een sector waarin de afgelopen jaren aardig wat klappen zijn gevallen, heeft Autobedrijf Bakkers het hoofd prima boven water kunnen houden. Sterker nog: de groei zit er flink in. Wat wil je ook met een betrokken ondernemer aan het roer, die oog en aandacht voor zijn klanten heeft en bereid is er iedere dag weer opnieuw de schouders flink onder te zetten. Volgens mij zit er nog veel meer potentie in dit bedrijf en het vervult mij toch wel met enige trots dat ik als adviseur dat mee mogelijk mag en kan maken,” besluit Gosens.

Dubbelportret

De ondernemer naast de adviseur

“In 2004 ben ik in het bedrijf gekomen. Sinds de verhuizing in 2010 hebben mijn ouders een stapje terug gedaan en zijn we een overnametraject gestart waar we bewust ruim de tijd voor nemen. Onze adviseur heeft daarvoor alles in kaart gebracht en een heel financieel plan opgesteld.”

“Dat ik het technische vak tot in mijn vingers beheers, wist ik al. Maar van een ondernemer wordt meer gevraagd,” vervolgt een gedreven Leon Bakkers. “Met Schipper hebben wij een organisatie met een ongekende hoeveelheid kennis en expertise in huis gehaald. Zij opereert bovendien buitengewoon breed, wat ons heeft doen besluiten vrijwel een totaalpakket aan diensten af te nemen. Zo hebben wij onder meer onze loonadministratie uitbesteed aan Sigma Personeelsdiensten B.V. (dochteronderneming van de Schipper Groep). Ondernemen is vandaag de dag al hectisch genoeg.”

Klankbordfunctie

“Bijzonder welkom zijn ook de verschillende cursussen die Schipper ondernemers aanbiedt. ‘Personeel & Organisatie’ heeft mijn ondernemerscapaciteiten alvast zichtbaar vergroot. Medio dit jaar wil ik de cursus ‘Leiderschap’ gaan volgen. Bij Schipper is dus lang niet alleen het financiële plaatje in goede handen. Een duidelijke meerwaarde legt het bedrijf – in de persoon van Maron Gosens – op tafel door eveneens die klankbordfunctie met verve te vervullen en veelal proactief te anticiperen op ontwikkelingen in de markt.”

Ontzorgen

“Persoonlijk, flexibel en meedenken met de klant; ze worden niet alleen binnen Autobedrijf Bakkers hoog in het vaandel gedragen maar zijn tevens kwaliteiten die wij in Schipper herkennen en buitengewoon op prijs stellen. Om over het ontzorgen nog maar te zwijgen!”

drs. Maron Gosens RB

076 - 30 34 626

06 - 51 57 30 48