Btw-advies

Btw-scan

Omzetbelasting is een complex belastingvraagstuk waarmee vrijwel iedere ondernemer te maken heeft. En juist door die complexiteit is het vaak lastig om het volledige speelveld te overzien. Heeft u alle risico’s en kansen met betrekking tot de omzetbelasting in beeld? Betaalt u misschien teveel of juist te weinig btw? Loopt u risico op boetes of naheffingen? Voldoet uw administratie aan de btw-verplichtingen? En worden eventuele fiscale kansen wel volledig benut? Kortom, het is belangrijk om te weten hoe u ervoor staat. Een btw-scan biedt inzicht in uw positie. 

Btw-scan

Met onze btw-scan bieden we inzicht in uw eigen btw-positie. Het is immers altijd beter om onjuistheden zélf te constateren, dan hierop gewezen te worden door de Belastingdienst. Het uitvoeren van een btw-scan is de eerste stap naar het beheersen van uw btw-positie.

Wat houdt de scan in?

In de btw-scan van Schipper Accountants nemen we alle btw-aspecten van uw onderneming onder de loep. Dit doen wij aan de hand van stukken uit uw administratie en een uitgebreid interview. Zo verkrijgen wij effectief en efficiënt een indruk van uw onderneming. Na afronding van de btw-scan bieden wij u een rapportage met de bevindingen aan. Daarbij besteden we uitgebreid aandacht aan de mogelijkheden en risico’s en presenteren we de daarbij behorende oplossingen op het gebied van de btw. Natuurlijk kunnen wij de rapportage toelichten in een gesprek.

Onze btw-scan is maatwerk

Een btw-scan is een ideale tool om inzicht te krijgen in de mate waarin uw onderneming in control is wat betreft de btw. Doordat de wet- en regelgeving regelmatig verandert, is het raadzaam om periodiek te checken of uw administratie hier nog aan voldoet. Vragen die tijdens de scan aan bod komen zijn bijvoorbeeld:

  • Voldoen uw facturen nog aan de factuureisen?
  • Past u de juiste tarieven toe?
  • Brengt u juist de voorbelasting in aftrek?
  • Corrigeert u het privégebruik van de auto van de zaak juist?
  • Wordt de btw in de juiste situaties verlegd?

Elke onderneming is anders, dus heeft onze btw-scan ook bij elke onderneming een andere nadruk. We houden rekening met zaken die binnen uw bedrijf spelen en met datgene waaraan u behoefte heeft.

Liever een verkorte check?

Is een uitgebreide btw-scan niet nodig, maar wilt u wel weten wat onze btw-adviseur voor uw onderneming kan betekenen? Dan kunnen wij een verkorte btw-check uitvoeren. We doen dit aan de hand van een kort gesprek, waarna de adviseur de kansen en risico’s signaleert. Deze kunnen als basis dienen voor uw eigen btw-strategie.

Wilt u een btw-scan laten uitvoeren of heeft u vragen over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op! Wij staan graag voor u klaar.