Klantverhalen

Dubbelportret: The Mondial International Golf & Short Game Center

Lees hier het dubbelportret van ondernemer Hans Wognum van The Mondial International Golf & Short Game Center en klantadviseur Ronald Dekker.

De adviseur naast de ondernemer

“Ik ben zelf een fanatieke golfer en heb Hans Wognum ook via deze sport ontmoet. Wij slaan regelmatig samen een balletje. Toen Hans plannen had om een golfbaan in Houten over te nemen, samen met Gustavo Barrios Rivas, werden natuurlijk ook deze plannen onderwerp van gesprek. Wij hebben bij Schipper Accountants op dit gebied veel kennis in huis en zijn gestart met het bekijken van het business plan. Dat was de aftrap van deze samenwerking.”

Ronald Dekker is klantadviseur. Hij golft graag en zet deze sport ook op een zakelijke manier in. Zo is hij lid van diverse golf business clubs in Zuidwest-Nederland. Over de plannen van Hans en Gustavo was hij direct enthousiast, vooral ook omdat zij zich richten op een uniek segment. “The Mondial is een Golf & Short Game Center. Dit betekent kortweg dat je hier, naast de 9 holes golfbaan en de 9 holes par 3 baan, kunt kiezen voor het Short Game Center om je korte spel te oefenen. Een dergelijke trainingsfaciliteit is uniek, je vindt dit nergens in Nederland of zelfs Europa.”

”Als adviseur spar ik regelmatig met Hans over de plannen. Aan bod komen onder andere de financiering, de levensvatbaarheid en natuurlijk het spelletje zelf.”

Alle expertise in huis

Ronald en Hans sparren regelmatig over de plannen. Aan bod komen onder andere de financiering, de levensvatbaarheid en natuurlijk het spelletje zelf. “Toen het allemaal wat concreter werd, heb ik Hans in contact gebracht met mijn collega Bert Jacobs. Bert is accountant, heeft verschillende golfbanen in portefeuille én is eveneens golfer. Hij kent dus deze tak van sport en weet wat er nodig is aan organisatiestructuur, ledenaantallen en bezoekersaantallen om een dergelijke onderneming rendabel te maken.” Ronald vertelt dat hij Hans bij nog enkele collega’s introduceerde. Hans Schouw, van partnerorganisatie Sigma Personeelsdiensten, nam bijvoorbeeld alle arbeidsovereenkomsten onder de loep en senior-assistent-accountant Geert van Tiel hielp bij het opzetten van de administratie met de online tools van Schipper Online.

Passie voor golf

Toen alles eenmaal goed en wel op de rit stond, vormde, zoals bij veel ondernemers, het coronavirus een akelige kink in de kabel. Vanzelfsprekend werden Hans en Gustavo door de collega’s van Ronald ondersteund bij het aanvragen van diverse steunpakketten. Ondanks deze tegenslag is Ronald enthousiast over de manier waarop Hans zijn golfonderneming opbouwt. “Hans is een enorm goede gastheer en beschouwt iedere golfer als een gast. Daarmee onderscheidt hij zich nadrukkelijk. De businessclub die inmiddels is opgericht telt al twintig ondernemers. Dat doet hij goed. Zelf vind ik het ontzettend leuk om hem als klant erbij te hebben. We kunnen veel voor The Mondial betekenen, zowel op het gebied van de administratie, verloning, jaarstukken en advies. Dat combineren we met onze gezamenlijke liefde voor de golfsport.”

Schipper Accountant & The Mondial

De ondernemer naast de adviseur

“Als golfconsultant reisde ik kriskras door Europa om golfbanen te ondersteunen bij het verbeteren van de resultaten. Gastgerichtheid en onderscheidend vermogen zijn daarbij de belangrijkste aandachtspunten. Toen ik samen met Gustavo Barrios Rivas het plan opvatte om met die uitgangspunten businessgolfevents te organiseren met een absoluut ‘wow’-gevoel, konden we nergens terecht. Zo ontstond het idee om zelf een golfbaan te verwerven. Ik wist inmiddels hoe het niet moest, maar ook hoe het wél zou kunnen. Dat doen we nu in Houten met The Mondial International Golf & Short Game Center.”

Door het netwerk dat Hans Wognum binnen de golfwereld heeft, wist hij dat de golfbaan in Houten in slecht weer verkeerde en openstond voor een overname. Hij wist ook dat specialisatie noodzakelijk is om naam te kunnen maken met een golfbaan. Of, zoals hij het zelf ambitieus verwoordt: “Veel golfbanen durven niet te kiezen. Maar als je alles bent, ben je eigenlijk niets. Daarom focussen wij ons op het korte spel. Wij willen de allerbeste short game faciliteiten bieden, de allerbeste short game methoden, aangereikt door de allerbeste short game coaches en dat in een vijf sterren ‘hospitality’ omgeving.”

”Schipper kent onze branche. Ik hoefde niets uit te leggen over deze business, waardoor het makkelijk schakelen was. Dat had voor mij meerwaarde.”

Veel kennis van golfbanen

Omdat hij Ronald Dekker al langer kende, was het contact snel gelegd. “Ik wist dat Schipper Accountants meerdere golfbanen in portefeuille heeft. Dat had voor mij meerwaarde. Ik hoefde niets uit te leggen over deze business, waardoor het makkelijk schakelen was.” De eerste stap van Hans en Gustavo was het afhandelen van de zaken met de vorige eigenaren om met een schone lei te kunnen starten. “Ronald bracht ons in contact met Bert Jacobs en Geert van Tiel. Met hen hebben we eerst de organisatiestructuur bekeken en de administratie opgetuigd. Zo hebben we grip op het cijferwerk en de rapportages en kunnen we de belastingdruk zo laag mogelijk houden. De budgetten konden op onderdelen de prullenbak in. Niemand hield rekening met een pandemie. Gelukkig werden we uitstekend begeleid bij het aanvragen van de ondersteuningspakketten.”

Sparren over zaken en golf

Over de samenwerking met Schipper Accountants, en Ronald in het bijzonder, is Hans ronduit tevreden. “Ronald is een aimabele man, waarmee ik goed kan sparren over de sport en de zaken. Hij weet me bovendien steeds snel te verbinden met de juiste specialist binnen Schipper. Dat werkt prettig.” Met zijn onderneming kijkt hij vol vertrouwen vooruit. “We hebben een unieke propositie. Welk spelniveau je ook hebt, je kunt bij ons altijd optimaal genieten van golf. Je kunt kiezen voor de 9 holes golfbaan of de 9 holes par 3 baan. Of natuurlijk voor ons unieke 9 holes Short Game Center. Een half uurtje, een uur of twee dagen golfen: het kan allemaal op The Mondial.

Wilt u meer weten over Schipper en onze dienstverlening? Heeft u vragen of wilt u advies? Neem gerust contact met ons op. Onze specialisten gaan graag met u in gesprek! 

Ronald Dekker

Ronald Dekker

0115 - 74 55 08

06 - 27 08 44 47