Klantverhalen

Dubbelportret: Cees Rasenberg Transport

Lees hier het Dubbelportret tussen ondernemers Cees en Iet Rasenberg en Manager Accountancy Bert Jacobs en Manager Salaris & Advies bij Sigma Personeelsdiensten Hans Schouw.

De adviseurs naast de ondernemers

Rasenberg is een familiebedrijf dat twee jaar geleden is opgesplitst. Cees en Iet Rasenberg voeren sindsdien het transportbedrijf dat gespecialiseerd is in het vervoer van grond, zand, grind, asfalt, puin en diverse afvalstoffen.

Toegevoegde waarde

Bert Jacobs heeft met enige regelmaat contact met Cees en Iet. “Schipper is voor Cees Rasenberg Transport de accountant voor de jaarrekening en accountantsverklaring. We voeren op logische momenten in het jaar besprekingen. Het is prettig samenwerken. Cees en Iet zijn ervaren, zeer deskundig en recht door zee. Daarbij vullen ze elkaar goed aan. Cees is actief met de planning en offertes, Iet regelt de zaken intern. Voor mij is de uitdaging om in alles wat ik doe toegevoegde waarde te bieden. Als ik zelf niet voldoende kennis in huis heb, bijvoorbeeld over corporate finance of financieringen, dan kan ik makkelijk schakelen binnen Schipper en de juiste specialist naar voren schuiven.”

Advies

Hans Schouw verzorgt met zijn team de salarisadministratie van Cees Rasenberg Transport. Hij signaleert dat Iet veel kennis zelf in huis heeft. “Urendeclaraties, overwerkpercentages; Iet is van veel zaken goed op de hoogte en doet veel zelf. Wij controleren alles en voeren de salarisadministratie uit. Daarnaast adviseren wij bijvoorbeeld over cao-wijzigingen en bij indienst- of uitdiensttredingen. Ook bij de splitsing hebben we intensief samengewerkt. Dit omdat de cao en de pensioenregelingen voor de medewerkers veranderden.”

Toekomst

“Ik vind het bijzonder knap dat Cees en Iet enkele jaren geleden hun bedrijf hebben omgevormd. Hierdoor zijn ze succesvol actief in de transportbranche”, aldus Hans. Bert beaamt dit. “Het is een mooi bedrijf, dat nadrukkelijk voor kwaliteit gaat. Ze weten chauffeurs aan zich te binden en hebben een modern wagenpark. Als je er komt, is iedereen de baan op en tref je Cees en Iet op kantoor. “Zij blijven investeren in het versterken van hun reputatie en de verdere uitbouw van hun onderneming. In de tussentijd vormen hun kinderen aanleiding voor een volgend traject. Cees en Iet willen de zaken ook voor de toekomst fiscaal zo goed en gunstig mogelijk regelen.”

Dubbelportret

De ondernemers naast de adviseurs

“We werken al jaren met Schipper en de voorlopers ervan. Het is prettig samenwerken. De adviseurs staan nadrukkelijk naast je en niet boven je. Ze snappen dat het om de ondernemer en de onderneming draait.”

Cees en Iet Rasenberg zijn directeur-eigenaar van Cees Rasenberg Transport in Wagenberg. Het bedrijf komt voort uit Rasenberg Wagenberg en legt zich toe op transport voor de infra, bouw en saneringswerkzaamheden. Het bedrijf heeft een wagenpark met kraanauto’s, kippertrailers en aangedreven auto’s en telt twaalf vaste medewerkers. “We werken voor een grote diversiteit aan opdrachtgevers, aannemers en collega-bedrijven. Naar gelang de aard en omvang van de opdrachten, zetten we soms ook materieel in van derden. Natuurlijk gebeurt dat vice versa. Daarbij is onze kracht we 24/7 bereikbaar zijn. Onze chauffeurs zijn steevast overdag aan het werk. Af en toe moeten we ’s avonds of ’s nachts aan de bak. Gelukkig hebben we dan altijd chauffeurs die daartoe bereid zijn.”

Financiering

Waar Cees zich met name bezighoudt met de planning van de chauffeurs en het aannemen van opdrachten, richt Iet zich op de administratie en salarisadministratie. Zij onderhoudt daarom ook de meeste contacten met Schipper en Sigma. “Het is prettig om met één partij samen te werken. Alle cijfers liggen als het ware op één plek. De adviseurs kennen alle ins en outs en weten wat er speelt. Dat komt de dienstverlening ten goede. Een mooi voorbeeld daarvan is de aanvraag van financieringen. Dit is verzorgd door Schipper Credion. Ik ben ervan overtuigd dat we hierdoor gunstige offertes hebben gekregen. Zij weten immers waar ze moeten zijn en financiers zien dat er een goede, gerenommeerde partij achter ons staat. Dat was ons zelf nooit gelukt. Ondanks onze jarenlange ervaring worden we beschouwd als starters.”

Juiste adviezen

Iet is door haar ervaring behoorlijk zelfredzaam. “We hebben een eigen planprogramma en daarin verwerk ik de uren. Ik gebruik Sigma HRM Online voor de verwerking van de overwerkuren en de verblijfkosten. Dat werkt prettig. Verder waardeer ik het dat ik goed op de hoogte wordt gehouden van actuele ontwikkelingen in wet- en regelgeving. Het is duidelijk dat Bert en Hans zich betrokken voelen bij ons bedrijf. Dat merk je in alles.”

Kijk voor meer informatie over Cees Rasenberg Transport op www.crtransport.nl.

Bert Jacobs AA

076 - 30 36 524

06 - 38 66 63 61