Blog

Zelfinzicht: de sleutel tot beter presteren

Hoe kan ik mijn medewerkers optimaal laten presteren? Hoe kan ik mijn team beter laten samenwerken? Met deze vragen gaan de HR-adviseurs van Personeelsdiensten graag met u en uw team aan de slag.

Het antwoord is voor elke medewerker en voor elk team anders. Ieder mens is uniek op zijn eigen manier. En daardoor heeft elk team zijn eigen, bijzondere dynamiek. Het is de kunst om duidelijk te krijgen waarin elke medewerker uitblinkt, wat minder bij hem/haar past en op welke aspecten ontwikkeling wenselijk is. Ook is het goed om te weten welke manier van aansturen en coachen het meest effectief is voor deze medewerker.

Met meer energie beter presteren

Deel de ‘gebruiksaanwijzing’ van uw medewerkers met de andere teamleden. Maak optimaal gebruik van elkaars kwaliteiten en vul elkaar aan op de mindere punten. Koppel dit aan uw teamdoelstelling en het team gaat met meer energie al snel beter presteren.

Vergroten van zelfinzicht

Het vergroten van zelfinzicht kan met behulp van diverse ‘instrumenten’. Afhankelijk van de vraag en de doelgroep maken wij onder andere gebruik van de Persoonlijke Profiel Analyse (PPA), Lumina, Structogram en Belbin. Dit doen wij op individuele basis, maar ook via teambijeenkomsten.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met één van onze adviseurs van Personeelsdiensten.

Joris Maljaars

0113 - 256 628