Blog

Hoe strategische personeelsplanning uw ondernemersdroom helpt realiseren

Strategische personeelsplanning is één van de belangrijkste topics op personeelsgebied. Dit thema is niet alleen toepasbaar voor grotere organisaties, maar ook zeker waardevol voor u als mkb-ondernemer.

Voor alle duidelijkheid: strategische personeelsplanning betreft niet het inplannen van uw medewerkers met betrekking tot dagelijkse werkzaamheden. Het gaat hier om het inspelen op ontwikkelingen in en buiten uw organisatie. Om tijdig en effectief te anticiperen op datgene wat op uw organisatie afkomt, is het van belang om in kaart te brengen wat deze ontwikkelingen betekenen voor uw organisatie.

Maak medewerkers deelgenoot van uw ambitie

Vraag uzelf eens af waar u heen wilt met de organisatie. Anders gezegd: wat is uw droom? Deel deze droom met uw team. Daaropvolgend is de belangrijkste vraag: heb ik de mensen in huis die deze droom samen met mij gaan verwezenlijken? Wellicht zijn er medewerkers die niet bij uw (nieuwe) visie passen. Dat heeft alles te maken met gedrag en motivatie en dat is vaak weer een gevolg van de cultuur en leiderschapsstijlen. Geeft u uw medewerkers de ruimte voor ontwikkeling en eigen initiatief? Mag iedereen meedenken over de plannen en mogen er fouten gemaakt worden? Ga om de tafel zitten met de medewerkers die zich niet kunnen vinden in uw visie en maak ze er deelgenoot van. U zult ervaren dat hun houding verandert, omdat ze het gevoel krijgen invloed te hebben. Dat kan verrassende wendingen geven!

5-stappenplan

Met ons 5-stappenplan werken we samen aan een strategisch HR-plan. We weten op deze manier welke HR  thema’s prioriteit hebben en waarmee u als organisatie aan de slag moet. Zo zetten wij onze HR-advisering effectief in en kunt u het succes van uw organisatie waarborgen, ook op de langere termijn. Benieuwd hoe wij dit 5-stappenplan bij u kunnen inzetten? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 0113 – 23 94 00 of info@schipperaccountants.nl.

Joris Maljaars

0113 - 256 628