Het klinkt zo makkelijk: verder kijken dan het hier en nu. Toch moeten we constateren dat deze ‘waan van de dag’ ook op ondernemingsniveau nog (te) vaak regeert. Natuurlijk is dat logisch. De dagelijkse werkzaamheden gaan gewoon door, klanten moeten worden geholpen en situaties moeten worden opgelost. Voor je het weet is de dag alweer voorbij. Maar vraag uzelf eens af: wanneer heb ik voor het laatst de telefoon, e-mail, WhatsApp en Facebook uitgezet en ‘met een goed glas bier en de benen op tafel’ in alle rust de toekomst van mijn onderneming overdacht? Die tijd gunnen we onszelf vaak niet, of zeker te weinig.

Toch is deze focus van waarde om uw bedrijf verder te ontwikkelen en wordt dit, door de snel veranderende markt, ook steeds belangrijker. Het helpt om koers te bepalen en bewust te werken aan uw missie en doelstellingen. Dit hoeft zeker niet altijd te leiden tot radicale veranderingen en keuzes. Juist door regelmatig zaken bij te stellen behoud je het overzicht en blijf je aan het stuur.

Naast het overdenken moet je als ondernemer vervolgens ook de beslissingen nemen en daadwerkelijk tot actie overgaan. Dit vergt moed en lef, maar daar zijn we tenslotte ondernemer voor.

Voor het nieuwe jaar wens ik het u dat u af en toe los kunt komen van de waan van de dag en zaken in alle rust kunt overdenken. En dan het liefst met een politiek- en overheidsbeleid waarin men niet in de waan van de dag leeft, maar ook het lef heeft consistente langetermijnbeslissingen te nemen.

Namens het bestuur van Schipper Accountants:

Op uw gezondheid en toekomst!

Jan van der Zandt

Jan van der Zandt RA, Bestuursvoorzitter

076 - 30 36 500

Schipper Accountants is altijd dichtbij. Ook bij u in de buurt.

Bekijk contactgegevens en medewerkers bij u in de buurt.