Nieuws

Webshop en verkopen aan buitenlandse particulieren

Het is u vast niet ontgaan. Vanaf 1 juli 2021 veranderen de regels met betrekking tot de btw behandeling van de verkopen door webshops aan buitenlandse particulieren. De drempels per land verdwijnen en wordt vervangen door een drempel van € 10.000 voor heel Europa. Het wordt daarbij wel makkelijk gemaakt door het gebruik van de Unieregeling.

Met deze regeling, ook wel de OSS-regeling genoemd, kunt u de verschuldigde buitenlandse btw afdragen in Nederland. Deze buitenlandse btw draagt u dan af in Nederland en Nederland zal dit doorgeven aan de buitenlandse Belastingdiensten.

Verkoopt u per jaar voor meer dan € 10.000 aan buitenlandse particulieren, dan moet u buitenlandse btw in rekening brengen. Stel een Italiaanse particulier koopt een goed op uw webshop. U brengt dan lokale btw (verhoogd tarief Italië is 22%) in rekening aan deze afnemer. Deze buitenlandse btw draagt u hier af in Nederland.

Het is dus belangrijk dat zowel uw webshop als uw administratie goed is ingericht voor deze nieuwe wet- en regelgeving als u gebruik wilt maken van de nieuwe OSS-regeling. Uw webshop zou automatisch het juiste btw-tarief in rekening moeten brengen afhankelijk van het land van uw afnemer en uit uw administratie moet blijken hoeveel btw u in elk land verschuldigd bent.

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan graag voor u klaar! Wilt u meer btw-advies? Via onze btw-adviespagina houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en belangrijke informatie. 

Thanh Thanh Nguyen

Thanh Thanh Nguyen

076 - 30 36 500