Downloads

Webinar: Hoe zet ik de WKR zo goed mogelijk in?

Hoe zit de WKR in elkaar, waar moet u op letten en hoe geeft u dit binnen uw organisatie vorm, zodat u optimaal inzicht hebt? Belastingadviseur Sebastian van Wijk en Ramon van Eijzeren, consultant bij onze partnerorganisatie Sigma Personeelsdiensten, deelden in een webinar op 9 november praktische tips. Zo weet u hoe u de WKR in 2023 zo goed mogelijk inzet.

Het WKR-webinar is een samenwerking tussen Schipper Accountants en onze partner Sigma Personeelsdiensten. Bekijk het webinar hieronder terug.

Met de werkkostenregeling (WKR) bepaalt u als werkgever zelf wat u onbelast aan uw werknemers vergoedt, geeft of beschikbaar stelt. Er zijn meer mogelijkheden dan u in eerste instantie misschien zou denken. Denk bijvoorbeeld aan het vergoeden van reiskosten of het verstrekken van middelen voor de thuiswerkplek.

Voorkom discussie met de Belastingdienst

Het toepassen van de WKR levert voor werkgevers vaak de nodige vragen op, bijvoorbeeld als het gaat om gerichte vrijstellingen en nihilwaarderingen. De vrije ruimte binnen de WKR bedraagt dit jaar 3% tot een loonsom van €400.000 en 1,18% over het meerdere. De verruiming biedt extra mogelijkheden voor dit jaar. In 2024 wordt de vrije ruimte weer naar beneden bijgesteld. Dat vraagt om een kritische blik op de administratie.

Door de tips in het webinar weet u hoe u discussie voorkomt en de vrije ruimte dit jaar nog optimaal benut. Daarnaast geven we u inzage in de mogelijkheden die software biedt om maximaal grip te krijgen op de WKR binnen uw organisatie.

mr. Sebastian van Wijk RB

010 - 31 38 562

06 - 20 79 51 42