Nieuws

Nog niet ingeschreven in het UBO-register? U heeft nog enkele weken

Veel organisaties moeten hun Ultimate Benificial Owner (UBO) inschrijven in het UBO-register. De deadline voor inschrijving is uiterlijk 27 maart 2022. De Kamer van Koophandel heeft ondernemers hierover ingelicht, maar misschien heeft u het bericht gemist. Onderneem in dat geval zo snel mogelijk actie.

Rechtspersonen en personenvennootschappen die na 27 september 2020 zijn opgericht, moesten hun UBO direct aanmelden bij de KvK. Alle andere rechtspersonen en personenvennootschappen die voor die datum zijn opgericht kunnen dit tot 27 maart a.s. alsnog doen.

Wat is een UBO?

De UBO is een natuurlijk persoon die de uiteindelijke eigenaar is of de zeggenschap heeft in een organisatie. De organisaties waarvoor een UBO moet worden geregistreerd zijn: besloten vennootschappen, naamloze vennootschappen, stichtingen (ook stichting administratiekantoren), verenigingen, coöperaties, maatschappen, vennootschappen onder firma en commanditaire vennootschappen. Het criterium hiervoor is het hebben van direct of indirect meer dan 25% van het belang of zeggenschap. Het is mogelijk dat meerdere personen UBO zijn.

Doel UBO-register

Het doel van het registreren van de uiteindelijke belanghebbende van een organisatie is om het witwassen van geld, het plegen van fraude en het financieren van terrorisme tegen te gaan. Om dit doel te bereiken is de inschrijving van de UBO in het UBO-register verplicht.

Inschrijven van de UBO

De persoon die bevoegd is uw organisatie te vertegenwoordigen kan de UBO-registratie uitvoeren. U kunt de UBO zelf inschrijven via de site van de Kamer van Koophandel. Op de website vindt u de instructies voor de inschrijving.

UBO-inschrijving uitbesteden

Wij kunnen u helpen bij de inschrijving in het UBO-register. Wij maken in dat geval de formulieren voor de inschrijving gereed en sturen deze met de bijlagen naar u toe. Het ondertekende formulier, samen met een kopie van het legitimatiebewijs, kan vervolgens worden verstuurd naar de Kamer van Koophandel die zorgt door de inschrijving in het register. Neem hiervoor contact op met uw contactpersoon bij Schipper Accountants.

Heeft u de UBO van uw organisatie(s) al geregistreerd? Dan hoeft u dat uiteraard niet nog een keer te doen. Wij vragen u wel om de bevestiging van de UBO-registratie bij ons aan te leveren.

Thanh Thanh Nguyen

Thanh Thanh Nguyen

076 - 30 36 500