Nieuws

Tijdelijke btw-regels in het steunmaatregelenpakket verlengd

Aan het begin van de coronacrisis heeft het kabinet enkele btw-maatregelen genomen die gewenst waren. In de kamerbrief van 21 januari 2021 heeft de Staatssecretaris van Financiën besloten om onderstaande tijdelijke btw-regels te verlengen tot en met 30 juni 2021.

Tijdelijke btw-regels

Om de mondkapjes zo goedkoop mogelijk te maken voor consumenten, is er geen btw verschuldigd over mondkapjes.

Tevens was er onder voorwaarden geen btw verschuldigd over het uitlenen van zorgpersoneel, omdat tijdens de coronacrisis, meer dan normaal, personeel wordt uitgeleend aan zorginstellingen. Om de administratieve kosten te verlagen is tijdelijk, onder voorwaarden, geen btw verschuldigd over het uitlenen van personeel aan zorginstellingen.

Daarnaast is het nultarief ook van toepassing op coronavaccins en -testkits, om het vaccineren tegen, en testen op corona zo goedkoop mogelijk te maken.

Tenslotte mocht het verlaagde tarief toegepast worden op het geven van online sportlessen van sportscholen en dergelijke ondernemers. Omdat de sportscholen verplicht dicht moesten door de coronacrisis gaven deze sportscholen de lessen nu online. Het kabinet heeft goedgekeurd dat deze online sportlessen het verlaagde tarief mochten gebruiken. Deze goedkeuring geldt alleen voor de periode dat de sportscholen verplicht dicht moeten vanwege de coronacrisis. Het verlaagde btw-tarief voor online sportlessen eindigt zodra de verplichte sluiting voor sportscholen wordt opgeheven.

Wilt u meer weten over de tijdelijke btw-regels en andere belangrijke aandachtspunten? Via onze kennisbank houden we u op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen en de voor u belangrijke informatie. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op, onze specialisten staan graag voor u klaar! 

Thanh Thanh Nguyen

Thanh Thanh Nguyen

076 - 30 36 500