Blog

Samen bouwen aan de toekomst

De allerbeste wensen voor 2024! Hopelijk mag dit jaar, naast persoonlijke gezondheid, op zakelijk gebied leiden tot goede resultaten en het benutten van mooie kansen.

In 2023 vierden we het 85-jarig jubileum van de Schipper Groep. Al sinds onze oprichting in 1938 is bouwen aan de toekomst van ondernemers de rode draad in onze organisatie. Niet voor niets stond op ons Nieuwjaarsevent 2024 het thema ‘Samen bouwen aan de toekomst’ centraal. Digitaal ondernemer Ben van der Burg nam onze collega’s in een keynote mee in de kansen en bedreigingen die de digitale mogelijkheden voor ons werk opleveren.

Samen kom je verder

Door samen te bouwen is er veel meer te realiseren. Denk aan het samenbrengen van kennis en het delen van relevante inzichten. Juist in deze tijd van digitale vraagstukken is dat belangrijk. Bijvoorbeeld bij het inrichten van de basis van uw administratie of door gebruik te maken van handige koppelingen. Zo legt u een solide basis voor de mogelijkheden die digitalisering en AI te bieden hebben. Denk aan een slim ingericht dashboard met relevante sturingsinformatie voor uw onderneming.

Een nog sterkere dienstverlening

Ook binnen Schipper Accountants bouwen we samen aan de toekomst. De digitale revolutie vraagt nog meer dan voorheen om uniforme informatievoorziening, standaardschema’s en standaardisering in processen. Dat is geen doel op zich, maar een middel om onze dienstverlening te optimaliseren en onze advieskracht nog sterker te maken. Door slimme tools automatiseren we standaard werkzaamheden en werken we volledig digitaal. Voor 2024 staat de automatisatie van onze audit dienstverlening op de planning. Zo blijven we onze advisering optimaliseren.

In de innovatieslag naar de toekomst is juist de menselijke kant heel belangrijk. Effectief samenwerken in teamverband vraag om teamleden die op elkaar kunnen bouwen. Ook in 2024 blijven we de talenten en kwaliteiten van onze teams verder ontwikkelen.

Ondernemen met vertrouwen

In Zuidwest-Nederland zijn we gewend om te bouwen, al is het maar om onze voeten droog te houden. ‘Een volk dat leeft, bouwt aan zijn toekomst’ kunnen we samen met Cornelis Lely, de bedenker van het Zuiderzeeproject, onderschrijven voor 2024. Met deze mindset kijken we met vertrouwen vooruit.

Namens het bestuur, partners en medewerkers wil ik u bedanken voor de samenwerking in het afgelopen jaar. Uiteraard kunt u ook in 2024 weer vertrouwen op de expertise en samenwerking van onze collega’s.

Coen Polderman, bestuursvoorzitter Schipper Groep

drs. Coen Polderman RA

010 - 31 38 550

06 - 21 39 30 90