Downloads

Prinsjesdag 2020: het Belastingplan 2021, wat betekent dit voor u?

Terwijl buiten tropische temperaturen werden gemeten op Prinsjesdag 2020, viel dat wel mee met de atmosfeer in de Grote Kerk, die als vervanging van de Ridderzaal diende als het toneel waar de troonrede door de Koning werd uitgesproken. Dat zal met name zijn gekomen door de beperkte setting vanwege de coronamaatregelen. Ook de inhoud van het Belastingplan gaf geen aanleiding het kwik tot grote hoogtes te doen stijgen.

Update 11-11-2020

In het Belastingplan 2021 is opgenomen dat starters vrijgesteld worden voor overdrachtsbelasting bij bepaalde voorwaarden. Inmiddels heeft er alweer een wijziging plaatsgevonden en is de vrijstelling voor personen alleen geldig vanaf 1 april 2021, voor personen onder de 35 jaar en alleen voor woningen tot € 400.000. Dit bedrag geldt per woning en dus niet per persoon.

Belastingplan

Zoals mag worden verwacht met de verkiezingen over zes maanden op de agenda, werden geen grote wijzigingen aangekondigd. In lijn met eerdere uitlatingen zijn principiële beslissingen en keuzes uitgesteld en daarmee definitief op het bordje van het volgende kabinet gelegd. We zullen moeten afwachten wat er gebeurt met de inhoud van de bouwstenennotitie waarin het huidige kabinet 169 mogelijke plannen op hoofdlijnen heeft uitgewerkt. Desalniettemin is er nog wel voldoende inhoud om kennis van te nemen, of het nou al wel of niet was uitgelekt.

Met onze whitepaper heeft u een compleet overzicht van de belangrijkste punten uit het Belastingplan 2021.

Amper vier uur na de bekendmaking van de plannen gaf onze collega Sebastian van Wijk al een webinar over deze plannen. Was u niet in de mogelijkheid om de webinar te kijken? Dan heeft u de mogelijkheid om via onderstaande knop deze terug te kijken. Wij hebben voor u ook de hand-out beschikbaar gesteld van de webinar.

Sebastian Van Wijk

mr. Sebastian van Wijk RB

010 - 31 38 562

06 - 20 79 51 42

Schipper Accountants is altijd dichtbij. Ook bij u in de buurt.

Bekijk contactgegevens en medewerkers bij u in de buurt.