Nieuws

Belastingdienst stuurt ondernemers overzicht met coronaschulden

Tijdens de coronacrisis konden ondernemers uitstel van betaling aanvragen. De Belastingdienst stuurt ondernemers daarom een overzicht van de opgebouwde schuld die zij tot 31 januari 2022 hebben opgebouwd. Vanaf 1 oktober worden ondernemers verwacht te beginnen met het afbetalen van de belastingschuld. Eerder starten met afbetalen mag ook.

Bijzonder uitstel van betaling veel gebruikt

Het bijzonder uitstel van betaling was populair. In totaal maakten 385.000 ondernemers gebruik van de mogelijkheid om tijdelijk geen belastingaanslagen, bijvoorbeeld btw en loonheffing, te betalen. Hiermee is in totaal 20,2 miljard euro belastingschuld opgebouwd. Momenteel heeft 90% van de ondernemers een deel of de volledige schuld afgelost. De overige ondernemers ontvangen een brief.

Belastingschuld aflossen

Voor het aflossen van de schulden geldt een betalingsregeling van 5 jaar, dus tot 1 oktober 2027. Dit moet in vaste bedragen per maand. Check de Rekenhulp Betalingsregeling bijzonder uitstel van betaling op de site van de Belastingdienst voor inzicht in de mogelijke termijnbedragen. Komende zomer volgt informatie over de definitieve termijnen.