Blog

Kijk door de ogen van een koper naar uw onderneming

De woningmarkt heeft het afgelopen jaar de wind in de zeilen gehad. We zien stijgende verkopen en verkoopprijzen. De groeiende vraag maakt dat er, wellicht minder dan in het recente verleden, wordt gekeken naar aspecten zoals de onderhoudssituatie van de woning. De vraag uit de markt is dusdanig dat kleine gebreken soms op de koop toe worden genomen en niet of slechts beperkt worden ‘benut’ om de vraagprijs van de woning aan de orde te stellen.

Positieve ontwikkelingen

Hoe is dit eigenlijk gesteld bij de verkoop van een onderneming? Zien we vergelijkbare ontwikkelingen in de huidige fusie- en overnamemarkt? Ook deze markt kenmerkt zich immers alweer geruime tijd door een positief sentiment. De macro economische ontwikkelingen en mogelijkheden tot het verkrijgen van financiering, zijn aspecten die deze positieve ontwikkelingen ondersteunen. Maar kijken kopers van een onderneming ook door het spreekwoordelijke ‘kapotte kozijn’ of die ‘keuken die aan vervanging toe is’ heen?

Voorkom teleurstellingen bij verkoop

De adviseurs van Corporate finance adviseren ondernemers uit diverse branches bij de verkoop of overdracht van ondernemingen. In die verkooptrajecten zien zij een verscheidenheid aan aandachts- en verbeterpunten. Door in een vroegtijdig stadium aan de slag te gaan met deze punten, kunnen teleurstellingen in het verkooptraject voorkomen worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het inregelen van een goede contractadministratie. Of het beschermen van intellectueel eigendom, zoals merk- en handelsnamen. Ook het inrichten van de juiste juridische structuur gericht op de verkoop van de onderneming maakt hier deel van uit.

Creëer waarde voor uw onderneming

Het advies is om regelmatig ‘door de ogen van een koper’ naar uw onderneming te kijken. Zo maakt u niet alleen uw bedrijf verkoopklaar, maar gaat u bovenal aan de slag met het creëren van waarde. Bent u op zoek naar een objectieve kijk op de (waarde van) uw onderneming, neem dan contact op met Manager Corporate finance Edwin van Belle. Ook organiseren wij regelmatig masterclasses over het waarderen van ondernemingen, waarvoor u zich vrijblijvend kunt aanmelden.

Edwin van Belle

Edwin van Belle

010 - 31 38 523

06 - 15 44 96 18