Nieuws

Fiscaal voordeel bij investering

Overweegt u investeringen te doen in uw bedrijf? Houd deze dan goed tegen het licht. Bij bepaalde duurzame investeringen kunt u meer afschrijven, of eerder of later afschrijven. U behaalt hiermee fiscaal voordeel. Bij welke investeringen speelt dit?

Milieulijst 2022

Investeringen die op de Milieulijst 2022 staan, komen mogelijk in aanmerking voor fiscaal voordeel. Bekijk ons overzicht van de meest opvallende wijzigingen in de Milieulijst 2022 vergeleken met vorig jaar of bekijk de digitale Milieulijst op de site van RVO.

Eventueel kiezen voor vergelijkbare investering

Wilt u gaan investeren? Ga dan na of de investering op de Milieulijst 2022 staat. Is dat niet het geval? Dan kunt u nagaan of een vergelijkbare investering wel op de lijst staat om zo toch te profiteren van het fiscaal voordeel.

Fiscaal voordeel door MIA en/of Vamil

In de Milieulijst staat of uw investering in aanmerking komt voor MIA/Vamil. Met Vamil kunt u 75% op een willekeurig moment afschrijven.

Bij MIA gelden enkele percentages voor investeringsaftrek. Deze zijn, afhankelijk van de investering, 45%, 36% of 27%. Deze percentages zijn vergeleken met 2021 verhoogd.

Binnen drie maanden aanvragen

Binnen 3 maanden na het ‘aangaan van de investeringsverplichting’ moet een melding voor Vamil/MIA worden ingediend.

Is uw investering opgenomen op de Milieulijst? Informeer dan bij onze specialisten naar het fiscaal voordeel. Wij verzorgen graag uw aanvraag voor MIA en/of Vamil.

Mark Knopjes

076 - 30 36 500