Nieuws

Een huis gekocht met zonnepanelen erop? Hoe zit dat dan met de btw?

Als u zonnepanelen op uw dak heeft liggen en u stroom teruglevert aan de energiemaatschappij, dan wordt u voor de btw gezien als btw-ondernemer. Heeft u een nieuwe woning gekocht waar al zonnepanelen op liggen? Dan zou u zich eigenlijk moeten melden als ondernemer voor de btw. Veel huizeneigenaren hebben dit niet door en daarnaast zorgt een dergelijke aanmelding voor een administratielast voor de huizeneigenaren.

Daarom heeft de Staatssecretaris Vijlbrief aangegeven dat er een vrijwillige registratiedrempel komt voor de kleineondernemersregeling. Met deze registratiedrempel hoeven zonnepaneelhouders die geen btw terug te vragen hebben zich niet meer aan te melden als ondernemer voor de btw.

Voor zonnepaneelhouders die btw terug willen vragen verandert er voor nu nog niets. De Staatssecretaris heeft wel aangegeven dat hij zich actief inzet om ook voor deze groep verdere vereenvoudiging te regelen.

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan graag voor u klaar! Wilt u meer btw-advies? Via onze btw-adviespagina houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en belangrijke informatie. 

Thanh Thanh Nguyen

Thanh Thanh Nguyen

076 - 30 36 500