Blog

Een goed begin… begint bij jezelf

Allereerst natuurlijk de beste wensen voor 2022! Voor de tweede keer starten we een nieuw jaar met een lockdown, dit keer door de omikron-variant van het coronavirus.

In de zomer van 2021 hadden we nog hoop dat we de pandemie achter ons konden laten, maar volgens de deskundigen moeten we voor langere tijd met het coronavirus leren leven. De wereld is door de pandemie gedeeltelijk tot stilstand gekomen, maar toch volop in beweging. Gelukkig zien we dat velen in staat zijn om met de steeds veranderende omstandigheden en gevolgen om te gaan. Het komt daarbij onder andere aan op ondernemerschap en creativiteit. 

Sociaal wezen

Omgaan met de pandemie, maar ook met verandering, zorgt voor een behoorlijke mentale belasting. De mens is een kuddedier en we hebben allemaal, de één meer dan de ander, behoefte aan sociale contacten. Ook jongeren moeten zich kunnen ontwikkelen tot volwassenen met een eigen persoonlijkheid. Niet alleen goed onderwijs, maar ook het participeren in de samenleving draagt aan deze ontwikkeling bij. Dit is momenteel moeilijker dan normaal.

Het nieuwe jaar 2022 wordt opnieuw een jaar met soms nog onbekende uitdagingen. Extra aandacht voor de mentale gezondheid lijkt me daarom meer dan ooit op zijn plaats. Hoe je dat ook vormgeeft: of je nou mediteert, iets nieuws leert of gaat sporten. Met de marathon zijn we al bezig en de laatste loodjes wegen het zwaarst.

Houd vol en blijf gezond!

Jan van der Zandt, bestuursvoorzitter Schipper Accountants

Jan van der Zandt RA, Bestuursvoorzitter

076 - 30 36 500