Klantverhalen

Dubbelportret: MDE Automation

Lees hier het dubbelportret tussen ondernemer Edwin Denissen, van MDE Automation en accountant Sarina de Klerck.

De adviseur naast de ondernemer


“Al bij de eerste kennismaking met Edwin Denissen en zijn compagnon Peter Moerland was duidelijk dat ze beiden goed wisten wat ze wilden. Ze waren enthousiast, bevlogen en zaten vol ideeën. Het is geweldig om te zien hoe bedreven ze zijn. Hun bedrijf MDE Automation BV is in een paar jaar tijd fors gegroeid. Natuurlijk ben ik trots hun accountant te mogen zijn. Ik heb bewondering voor ze, want ik weet dat succes niet vanzelf komt.”

Sarina is accountant en werkzaam als teamleider op het kantoor van Schipper in Tholen. Toen ze daar op haar achttiende als junior assistent startte, voelde ze zich direct op haar plaats. Gaandeweg kreeg ze kans zich het vak eigen te maken. Inmiddels geniet ze volop van de contacten met ondernemers die (inter)nationaal aan de weg timmeren.

Regelmatig contact

Van de twee directeur-eigenaren is Edwin degene die zich op de financiën richt. “We hebben regelmatig contact via mail of telefoon. Verder probeer ik minimaal één keer per kwartaal langs te gaan. Meestal heb ik dan wel een lijstje van aandachtspunten bij me. Zo is bijvoorbeeld de liquiditeitsplanning belangrijk voor dit bedrijf, vanwege de grote projecten die veel voorfinanciering vereisen. De meeste afspraken heb ik met Edwin. Alleen bij het bespreken van de jaarcijfers schuift Peter vanzelfsprekend ook aan.”

Advies en meedenken

Sarina vertelt dat Schipper de volledige administratie verzorgt voor MDE Automation BV en de andere bv’s en dat de verloning loopt via Sigma Personeelsdiensten. “We boeken wekelijks de facturen in en verwerken de bankafschriften. Naast de btw-aangiften en jaarcijfers, produceren we ook tussentijdse rapportages met Visionplanner. Daarmee kunnen we bijvoorbeeld de stand van zaken bij de verschillende bv’s inzichtelijk maken.” Sarina combineert haar eigen expertise met de kennis die zij heeft van de bedrijfsactiviteiten. “Natuurlijk heb ik geen technisch, inhoudelijke kennis van wat ze doen, maar ik begrijp wel wat er speelt in deze markt. Zo hebben we, op mijn advies, een aparte bv opgericht waarin we grote, risicovolle projecten onder brengen. Verder denk ik momenteel mee met de nieuwbouwplannen en de manier waarop we dit gaan financieren.”

Ontzorgen

Over de contacten zelf is Sarina enthousiast. “We hebben informeel, laagdrempelig contact. Het klikt gewoon. Met zo’n goede verstandhouding is het makkelijk om zaken te bespreken. Ik vind het prettig om te merken dat Edwin en Peter ook daadwerkelijk iets met mijn adviezen doen. En waar ze voorheen nog weleens tips vroegen om vervolgens zelf aan de slag te gaan, zie ik nu steeds vaker dat ze het bij mij neerleggen. Dat is precies wat we bij Schipper beogen: we willen ondernemers zo volledig mogelijk ontzorgen.”

MDE Automation

De ondernemer naast de adviseur

“Vanaf de start van ons bedrijf werken we samen met Schipper Accountants, en meer in het bijzonder met Sarina de Klerck. Ik ben buitengewoon tevreden. Dit is een partij waarmee je kunt ondernemen. We zijn technici en beleven weinig plezier aan administratie en papierwerk. Sarina en haar collega’s ontzorgen ons volledig en dat ook nog eens op een prettige, informele manier.”

Edwin Denissen is directeur-eigenaar van MDE Automation BV uit Tholen, samen met zijn compagnon Peter Moerland. Beiden waren actief als softwareprogrammeurs toen ze in 2016 besloten hun activiteiten samen te brengen binnen één bedrijf. Naast het programmeren van machines is de dienstverlening van MDE Automation fors uitgebreid. Met circa tien werknemers richt het bedrijf zich op machinebouw, robotisering en mechanical – en software engineering. De reikwijdte is inmiddels de hele Benelux, met uitschieters naar Zuid-Korea en Japan, waar ze ook machines hebben geleverd. Deze machines zijn hoofdzakelijk gericht op producthandling en de verpakkingsindustrie. Incidenteel wordt gewerkt aan machines binnen de autowastechniek en semiconductors.

Van meet af aan betrokken

Sarina is van meet af aan betrokken bij het bedrijf. “Toen we startten, hebben we samen met haar de boekhouding ingericht. Schipper neemt alle administratieve zaken uit handen. We leveren de in- en verkoopfacturen aan en zij verzorgen de btw-aangiftes, tussentijdse rapportages en jaarrekeningen. Sigma Personeelsdiensten verzorgt de verloning. De echt meerwaarde zit in de manier waarop Sarina vooral proactief met ons meedenkt. Ze wijst ons op subsidiemogelijkheden, denkt mee over de juiste financieringsvorm en -partners en is kritisch op onze processen. Soms doet ze een voorstel voor zaken, waarover we zelf nog niet eens nagedacht hadden. Een mooi voorbeeld is haar voorstel om de organisatiestructuur van onze bv’s anders in te richten, om de bedrijfsrisico’s beter te spreiden. Ook in onze nieuwbouwplannen denkt ze actief mee.”

Deskundig en informeel

Edwin vertelt dat hij soms wel wekelijks contact heeft, per mail of telefoon. Door al zo lang samen zaken te doen, ontstaat een vertrouwensband. Dat is voor Edwin heel belangrijk. “Sarina kent ons bedrijf. We delen de goede en slechte momenten met haar. Als het moet, kan ik haar ’s avonds om elf uur bellen en dan staat ze er. Dat is belangrijk. Bovendien is ze bijzonder kundig. Ze heeft veel kennis in huis en anders kan ze bij tal van specialisten binnen Schipper terecht. Deze werkwijze resulteert altijd in een gedegen advies op maat van ons bedrijf. Prettig daarbij is dat de contacten informeel zijn. Sarina is super benaderbaar. Ze betrekt ons bij alles, maar ontzorgt vrijwel het hele traject.”

Sarina de Klerck AA

0166 - 60 12 64