Klantverhalen

Dubbelportret: Hotel De Blanke Top

Lees hier het dubbelportret tussen Anne-Laure de Milliano en Patrick Dielen van Hotel De Blanke Top in Cadzand-Bad en senior belastingadviseur Edwin Moens

De adviseur naast de ondernemers

“Als relatiebeheerder kom ik al tien jaar over de vloer bij Hotel De Blanke Top in Cadzand. We hebben samen al veel meegemaakt. Zo heb ik de bedrijfsoverdracht naar de volgende generatie mogen begeleiden en ben ik op financieel gebied betrokken geweest bij de recente, grote en ingrijpende verbouwing. Cadzand is booming. Dat geldt ook voor Hotel De Blanke Top. Met name de kwaliteit als familiehotel is volop in trek.”

Als relatiebeheerder onderhoudt Edwin Moens intensief contact met ondernemers die zakendoen met Schipper Accountants. Edwin: “Naast de contacten over reguliere zaken, zoals jaarrekeningen en aangiftes, ben ik vooral ook sparringpartner. Ik streef ernaar actief mee te denken en professioneel advies te geven. Eigenlijk kun je zeggen dat ik ernaar streef ondernemers te ontzorgen op het gebied van administratieve en financiële vraagstukken. Dat geldt ook voor de ondernemers van De Blanke Top.”

Overdracht derde generatie

Momenteel is de derde generatie verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het hotel. Dat zijn de zussen Anne-Laure en Kimm, dochters van René de Milliano, Anne-Laure’s partner Olivier en Patrick Dielen. “Een overname binnen een familiebedrijf is altijd complex. Dat was hier niet anders. Naast René was ook zijn zus Monique in het hotel actief. Vanuit Schipper Accountants hebben we de overdracht goed kunnen begeleiden. Prettig was dat de kinderen goed wisten wat ze voor ogen hadden. Eenmaal ‘aan het roer’ moest zich dat vervolgens allemaal wel even voegen. Een collega van Sigma Personeelsdiensten heeft een rol gespeeld bij het zo goed mogelijk verdelen van de verschillende taken.”

Ingrijpende verbouwing

De verbouwing, waarvoor René al de eerste stappen had gezet, kreeg haar beslag in 2018 en 2019. De hotelcapaciteit werd bijna verdubbeld: van 53 naar 95 kamers. “Het hotel is daarvoor circa zes maanden dicht geweest. Het was echt een miljoeneninvestering, maar hiermee is het hotel absoluut klaar voor de toekomst. Mijn rol was met name gelegen aan de kant van de financiering. Dat betekende veel prognoses maken om een en ander financieel rond te krijgen.”

Mooie toekomst

Edwin is onder de indruk van de manier waarop de vier nieuwe directeuren samenwerken. “Ik vind het knap hoe het hen gelukt is om een nieuw, jong publiek aan te spreken. Social media spelen daarbij een belangrijke rol. Ze weten bovendien heel goed waar de kracht zit van het hotel: dat is met name de kwaliteit als echt familiehotel op een unieke locatie in de duinen. Verder staan ze allemaal open voor modernisering en optimalisering. Zo is de administratie volledig gedigitaliseerd. Natuurlijk zorgde de coronapandemie voor een behoorlijke domper, maar als ik de bezettingsgraden zie en de recensies lees, ben ik overtuigd van een mooie toekomst.”

De ondernemers naast de adviseur

“Cadzand is de afgelopen jaren enorm ontwikkeld. De badplaats heeft een enorme kwaliteitsslag gemaakt. In lijn met die veranderingen is ook ons hotel vernieuwd. Nóg meer dan voorheen zetten we in op kwaliteit. We hebben een classificering van vier sterren superior en maken dat dagelijks waar.”

Anne-Laure de Milliano en Patrick Dielen maken deel uit van de derde generatie die nu verantwoordelijk is voor Hotel De Blanke Top. Anne-Laure richt zich vooral op de administratie en financiën, terwijl Patrick zich veelal bezighoudt met personeelszaken. “Met vier directeuren hebben we de belangrijkste hoofdtaken verdeeld”, legt Patrick uit. “Daarnaast zijn we natuurlijk allemaal verantwoordelijk voor de dagdagelijkse zaken. Wat prettig is, is dat Schipper Accountants een digitaal financieel rapportagesysteem heeft geïntroduceerd, waar we allemaal real time de belangrijkste cijfers kunnen inzien.”

Oog voor betrokken generaties

Hotel De Blanke Top is een begrip in Cadzand en omstreken. Het was de opa van Anne-Laure en Kimm die het hotel in 1964 startte. Hun start, circa tien jaar geleden, werd begeleid door Edwin Moens. “Een overname binnen een familie ligt altijd gevoelig. Het is een bijzondere overgang, waarbij de oudere generatie moet leren loslaten. Vanuit Schipper zijn we goed begeleid en geadviseerd. Het had zeker meerwaarde dat zij de familie en het hotel al langer kennen. De emoties die speelden, voelden ze goed aan en ze hadden oog voor onze belangen, maar ook die van de vorige generatie”, aldus Patrick.

Vooruitziende blik

René de Milliano is operationeel niet meer bij het hotel betrokken, maar hij heeft wel een cruciale rol gespeeld bij de recente verbouwing. Anne-Laure: “Mijn vader had echt een vooruitziende blik. In feite heeft hij de verbouwing en uitbreiding van het hotel mogelijk gemaakt. Met een jarenlang traject, onder andere bij de gemeente Sluis en Rijkswaterstaat, heeft hij de juiste randvoorwaarden gecreëerd om te kunnen bouwen in de zeewering, ofwel de duinen.”

Continu verbeteren

Over de samenwerking met Schipper Accountants zijn Anne-Laure en Patrick zeer tevreden. “Naast de bijzondere trajecten van de afgelopen jaren, verzorgen zij ook de jaarrekening en btw-aangiftes. Ook hebben we een beroep op hen kunnen doen voor de aanvragen van de verschillende tegemoetkomingen vanwege corona. Daarnaast werken we samen met Sigma Personeelsdiensten. Edwin is voor ons een gedegen adviseur, die veel kennis in huis heeft. Het is prettig om te weten dat hij nooit over één nacht ijs gaat. Alles wat hij adviseert, kan hij op een overtuigende manier onderbouwen. Het is fijn om input te krijgen van experts en advies om continu te verbeteren.”

Ontdek de Zeeuws-Vlaamse kust

Die drive voelen zowel Anne-Laure en Patrick, als Kimm en Olivier. “We zetten nadrukkelijk in op kwaliteit. Gasten waarderen dat. We zien meer en meer Nederlandse gasten. Dat is misschien een pluspunt van de coronacrisis: Nederlanders (her) ontdekken hoe mooi de Zeeuws-Vlaamse kust is.”

Edwin Moens

mr. Edwin Moens RB

0115 - 74 55 60

06 - 51 16 75 12