Klantverhalen

Dubbelportret: Europoort Uitzendbureau

Lees hier het Dubbelportret tussen ondernemer Michaël de Bruine van Europoort Uitzendbureau B.V. en klantadviseur Danny Molhoek en Schipper Credion adviseur Hans van Dienst.

De adviseur naast de ondernemer

“Michaël is het schoolvoorbeeld van een jonge ondernemer met ambities. Het is geweldig om hem daarbij te ondersteunen.” Aan het woord zijn Schipper Credion adviseur Hans van Dienst en klantadviseur Danny Molhoek. “Michaël kiest bewust voor samenwerking met nuchtere Zeeuwen. De afstand is geen probleem. We bellen, mailen, appen en spreken elkaar regelmatig persoonlijk.”

Hans kwam met Michaël in contact nadat Michaël een lange, teleurstellende zoektocht naar financiering achter de rug had. “De financiering van een overname is lastig. Banken stellen eisen aan eigen inbreng en willen zekerheden. Dat is lastig voor jonge ondernemers. Credion heeft tal van mogelijkheden voor alternatieve financieringen. De partijen waarmee wij samenwerken zien de samenwerking met Credion al als een aanbeveling. Uiteindelijk proberen wij ondernemers zoveel mogelijk te ontzorgen. Wij kennen immers de weg”, legt Hans uit. Hij vond financiering bij het MKB Impulsfonds. En nog steeds heeft hij regelmatig contact met Michaël. “Voor de groei van zijn bedrijf heeft Michaël groeifinanciering nodig. Ook daarbij ondersteun ik hem. We hebben een werkkapitaaloplossing gevonden in factoring.”

Groei organiseren

Toen Michaël begin dit jaar besloot over te stappen naar een nieuwe accountant kwam Danny in beeld. Inmiddels hebben de twee regelmatig contact met elkaar. “Europoort Uitzendbureau groeit zo hard, dat de administratiesystemen daar niet allemaal goed op ingericht zijn. We zijn nu druk met het bedrijf klaarmaken voor de toekomst. Dat doen we zo praktisch mogelijk. Zo heb ik Michaël gewezen op een softwareleverancier die qua applicaties voor plannen, verlonen en factureren optimaal aansluit bij de activiteiten van Michaël. Vanuit Sigma en Schipper kunnen we een en ander vervolgens zo goed mogelijk organiseren en administreren. Inmiddels zijn we ook in gesprek over de pensioenen voor medewerkers. Ook heeft Michaël al deelgenomen aan enkele van onze cursussen voor leidinggevenden.”

Respect

Zowel Hans als Danny zijn enthousiast over de manier waarop Michaël zijn ondernemerschap vormgeeft. “Hij doet het hartstikke goed, weet wat hij wil en is niet bang om keuzes te maken. Met het oog op de continuïteit van zijn bedrijf heeft hij recent de tarieven aangepast. Daarover treedt hij open in gesprek met zijn opdrachtgevers. Dat dwingt respect af”, aldus Danny. Hans beaamt dit. “Ik zie een ondernemer die er vol voor wil gaan. Hij steekt ontzettend veel energie, tijd en moeite in zijn bedrijf. Het is leuk dat we vanuit Schipper hem daarbij op tal van manieren kunnen ondersteunen.”

Schipper Accountants en Europoort Uitzendbureau

De ondernemer naast de adviseur

Als Michaël de Bruine in 2015 besluit Europoort Uitzendbureau in Rotterdam over te nemen, breekt een onzekere periode aan. Hij gaat bij tal van banken langs, presenteert plannen en cijfers, maar krijgt telkens nul op het rekest. Een toevallige ontmoeting met een Schipper adviseur verandert de zaak. Hij brengt Michaël in contact met Schipper Credion. “Waar de meesten afhaakten, bleef Hans van Dienst zich inzetten. En met succes. De financiering is rondgekomen.”

Europoort Uitzendbureau richt zich op cleaning van industriële installaties en levert personeel aan contractors van onder meer Shell, Dow en BP. Naast de uitzendtak heeft Europoort Uitzendbureau een eigen opleidingscentrum. Daar worden uitzendkrachten, maar ook medewerkers van andere bedrijven, getraind in onder andere heftruck rijden, mangatwachten en hogedrukreinigen. “Ik werkte destijds als planner en deed regelmatig zaken met dit uitzendbureau. Toen de kans zich voordeed om hierin te stappen, greep ik die met beide handen aan.”

Schipper Credion

De samenwerking met Schipper Credion adviseur Hans van Dienst is van begin af aan prettig. “Hij maakte direct duidelijk dat hij kansen zag bij het MKB Impulsfonds. We hebben samen behoorlijk wat werk verzet, maar uiteindelijk is het gelukt. Ik vind de samenwerking perfect. Hans heeft een goede adviserende rol, hij is oplossingsgericht en kan snel schakelen.”

Accountancy

De overname van het uitzendbureau werd begeleid door de accountant van de verkopende partij. Na verloop van tijd voelde Michaël de noodzaak om deze zaken te scheiden. “Ik heb daar verschillende keren over gesproken met Hans en uiteindelijk besloten de overstap naar Schipper te maken. Het contact met klantadviseur Danny Molhoek verloopt prima. Het is jonge gozer, net als ik, en hij snapt wat ik wil. Het is bovendien prettig dat Schipper veel disciplines in huis heeft. Zo heb ik al gebruikgemaakt van het cursusaanbod en draagt Sigma zorg voor de verloning van onze eigen medewerkers. Momenteel onderzoeken we de mogelijkheid om ook de verloning van de uitzendkrachten efficiënter aan te pakken.”

Sparren

Michaël is inmiddels twee jaar zelfstandig ondernemer. En met succes. Waar hij startte met 30 mensen, zijn er inmiddels dagelijks 80 tot 100 man via hem aan de slag. “Het ondernemerschap voelt als een ‘nieuwe jas’. Die past me goed. Het is fijn om daarbij mensen om je heen te hebben die je vertrouwt. Sparren met Hans en Danny is prettig. Ze zijn makkelijk toegankelijk en informeel, maar beschikken over een schat aan kennis en ervaring.”

Danny Molhoek AA

0118 - 22 56 13

06 - 12 77 74 56