Nieuws

Definitieve NOW 1 aanvragen kan tot 31 oktober 2021

Heeft u voor eerste periode (maart, april en mei 2020) NOW (Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid) ontvangen? Dan moet u hiervoor uiterlijk 31 oktober aanstaande een definitieve berekening aanvragen. Ondernemers die dit niet doen zullen alle ontvangen NOW met betrekking tot de eerste periode terug moeten betalen.

Ondernemers die door de coronacrisis minstens 20% omzetverlies hebben geleden, konden financiële compensatie aanvragen voor de loonkosten. De eerste periode waarin dit kon was maart t/m mei 2020. Omdat het omzetverlies werd gebaseerd op een schatting, moet nu de definitieve omzetdaling worden doorgegeven. Op basis hiervan wordt de definitieve berekening gemaakt.

Nog niet binnen

Volgens het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is nog maar de helft van de definitieve aanvragen voor de NOW 1 binnen. Voor de NOW 2 is dit 77 procent. De definitieve aanvraag voor de NOW 2 moet vóór 6 januari 2022 worden gedaan.

In de wachtstand

De oorzaak van het hoge aantal nog niet ingestuurde aanvragen zou kunnen zijn dat sommige ondernemers nog wachten op een accountants- of derdenverklaring. Die moeten vanaf een bepaalde hoogte van de tegemoetkoming worden bijgevoegd. Houd er wel rekening mee dat ook in dit geval u uiterlijk 31 oktober uw aanvraag in moeten dienen.

Tijdens uw aanvraag kunt u ook aangeven dat u nog geen accountantsverklaring of derdenverklaring heeft. Deze kunt u achteraf tot uiterlijk 6 februari 2022 alsnog aanleveren.

Heeft u vragen over de definitieve aanvraag van NOW 1 of wilt u advies over wat u kunt doen om het stoppen van de steunmaatregelen zo goed mogelijk op te vangen? Neem dan contact met ons op. Onze specialisten staan graag voor u klaar!


Disclaimer

Bij de samenstelling van de teksten is naar uiterste betrouwbaarheid en zorgvuldigheid gestreefd. Onze organisatie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele onjuistheden en de gevolgen hiervan.